İstanbul'da Seçimin Şifresi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, konuk olduğu televizyon programında yaptırdıkları son anketin sonucunu paylaşarak 'İlk başladığımızda rakibimiz 1.5 puan öndeydi. Dün bir araştırma daha aldık biz öne geçmiş durumdayız' dedi.

İstanbul'da Seçimin Şifresi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklama da gösteriyor ki İstanbul seçimleri Ak Parti açısından çok kolay olmayacak.

İstanbul halkının önemli bir bölümü bu yerel seçime Kurum’un sloganında öne çıkardığı gibi “sadece İstanbul” gözüyle bakar ve kent yaşamının zorluklarını giderecek bir isme oy vermeyi planlarken, önemli bir kesim ise olaya ideolojik saplantılar ve tarafgirlikler açısından bakıyor. Bu kesim, hizmet yerine sırf Ak Parti karşıtlığı penceresinden olaya bakıyor ve Ak Parti adayının karşısındaki en güçlü adaya oy verme gibi bir inada bürünebiliyor.

Murat Kurum’un isminin açıklanmasında sonra İmamoğlu ile arasındaki farkın kapanarak öne geçilmesi de gösteriyor ki İstanbul halkının yine önemli bir bölümü de beklenen şiddetli deprem merkezli adaylara bakıyor. Bu konuda 2020 Elazığ depremiyle başlayan ve bugüne kadar devam eden deprem tecrübesi ve birikimi, Kurum’u öne çıkartıyor.

Kısaca İstanbul seçimlerinin sonucunu belirleyecek olan anahtar kelime ne metrobüs ne trafik ne de şeffaflık… Asıl sihirli kelime deprem.