İstanbul'da 'Çekil' Polemiği

Seçimlere 3 gün kala büyükşehirlerdeki kıyasıya yarış devam ediyor.

İstanbul'da 'Çekil' Polemiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı Ankara’da kazanma ihtimalini artık imkansız görünce İstanbul’a yığınak yapmaya başladı.

Birçok bakan İstanbul’da seçim çalışması yaparken, tüm Anadolu illerindeki Ak Partililerden İstanbul’da Murat Kurum’a oy verilmelerini sağlamak adına çalışma yapmaları isteniyor.

Bu çalışmalar da İstanbul’da Kurum’un kazanmasını garantilemiyor olacak ki adı sanı duyulmamış ve oy oranı hakkında kimsenin fikir sahibi olmadığı tabela partilerinin destek ve çekilme haberlerini okuyoruz.

 İttifak görüşmelerinden sonuç alınamadığı için seçimlere kendi adayıyla giren Yeniden Refah Partisi’nin adayının da çekilmesi yönünde belirli çevrelerde yoğun bir kampanya yürütülüyor.

Biraz cılız olsa da YRP içinden de yükselen bu ses, iktidara yakın medya kurumlarınca da köpürtülüyor.

İstanbul’da Murat Kurum’un kazanması ve CHP yönetimine son verilmesi adına samimi ve seviyeli çağrılara karşın bazı medya kuruluşları ve sosyal medya kullanıcıları seviyeyi oldukça düşürmüş durumdalar.

Oysa hassas bir süreç böyle yürütülmez. YRP’den adayını geri çekmesi ya da duyarlı tabanına Kurum’a oy verme çağrılarını hakaret, küfür hatta Fatih Erbakan’ı İsrail ve Siyonizm’e hizmet ediyor ithamlarıyla yaftalamak ne İslami ne de etik..

Kaldı ki yarınlarda yine ittifak yapacağınız, yine birlikte seçime gireceğiniz bir partiye karşı gösterilen bu hoşgörüsüzlük,  Ak Partiye kazandırma yerine kaybettiriyor. Öyle bir tavır takınılmalı ki yarınlarda bu görüşmeye yüzünüz ve itibarınız olsun. 

Yeniden Refah Partisi yetkililerinin de bu tür tezviratlardan bağımız ve vicdanlarının seslerini dinleyerek İstanbul konusunu bir kez daha düşünmelerinde fayda var. Zira İstanbul’u,  Ekrem İmamoğlu’nun çapı ve çevresini aşan sorunlar ve felaketler bekliyor.