İslam İşbirliği Petrole Takıldı

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde petrol kullanımı, İsrail uçaklarının Arap hava sahasına girememesi, ilişkilerin dondurulması gibi maddelerin yer aldığı öneriyi BAE, S.Arabistan, Fas ve Bahreyn reddetti.

İslam İşbirliği Petrole Takıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivil kayıpların önüne geçmek ve bölgede iki devletli çözüm için çalışma başlatmak isteyen 11 Arap ülkesi, İsrail üzerinde baskı oluşturmak amacıyla 5 farklı madde önerisi getirdi.

Altı Gün Savaşı'nın yaşandığı 1967 yılında Arap ülkelerince uygulanan petrol ambargosuyla benzeşen öneride şu maddeler yer aldı:

* İsrail'e mühimmat sağlamak için Amerikan askeri üslerinin kullanılmasının engellenmesi.

* Diplomatik ve ekonomik ilişkilerin dondurulması

* Petrol kullanmakla tehdit etmek

* İsrail sivil havacılığının Arap hava sahasında engellenmesi

* Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması talebinin iletilmesi amacıyla Arap bakanlar komitesi oluşturulması

Söz konusu maddeler Arap ülkeleri arasında anlaşmazlığı da beraberinde getirdi.  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Fas, Bahreyn tarafından maddeler reddedildi.

Bu dört ülkenin demek ki  İslam ve insan diye bir derdi yok. Gazze’de öldürülen müslüman kardeşleri ve masum çocuklar gibi bir derdi de yok. Tek dert, tek gaile ve endişe petrol ve bunun karşılığı gelecek dolar.

Bu dört ülkenin aldığı karar  İsrail’i sevindirmekle kalmaz yaptıkları tüm insanlık suçu ve soykırıma da meşruiyet kazandırır. Hem de bu  dört sözde islam ülkesi tarafından.

Para bu kadar mı vicdansız eder insanı. Çıkar ilişkileri bu kadar mı kör ve sağır eder ülke yöneticilerini.

Başta İspanya olmak üzere birçok batı ülkesi Filistine destek verirken dört islam ülkesinin bu tavrı gayretullaha dokunur ve bu ülkelerin petrolleri, Filistinli annelerin gözyaşı pınarlarının kuruması gibi  kökünden kurursa bir gün sebebi bu ihanetleri olur.