İsim İhtimali Zero

Muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masada, ilk tur toplantılarının sonuncusu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 21 Ağustos'ta yapılacak. 6 liderin pazar günü bir araya gelmesi beklenirken toplantıda, oluşturulan teknik komisyonların çalışmalarına ilişkin raporlar gözden geçirilecek.

İsim İhtimali Zero
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'nin liderliğindeki altılı masa, parlamenter sistem hedefiyle bir araya gelse de kamuoyunda asıl merak edilen, ortak bir aday çıkıp çıkmayacağı ve bu ismin kim olacağı. Son toplantı öncesi alınan bilgilere göre bu konuda da önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Söz konusu merakın giderilmesinde masayı oluşturan partilerin koridorlarında önümüzdeki aylar işaret edilirken, sürpriz bir iddia da konuşuluyor.

Hafta sonu yapılacak zirve sonrasında paylaşılacak olan ortak metinde, gelecekte izlenecek yol haritasının yanı sıra olası adayın eşkâline yer verilebileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda olası adayda bulunacak özellikler ve kriterler ilk kez ortaklar tarafından vurgulanmış olacak.

Toplantıda her ne kadar somut bir isim zikredilmese de aday olacak kişinin özellikleri dile getirilecek. 

Eşkâl tarif edilirken de muhtemelen şu özellikler zikredilecek: Devleti ve kurumları iyi bilecek,  her kesimden oy alma potansiyeli olacak. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı hassas olacak, ufku, vizyonu ve gelecek tasavvuru olacak ve hepsinden önemlisi de Erdoğan’ı sandıkta yenecek bir siyasi güce sahip olacak.

Bu özellikler sayıldığında söz alacak ilk isim Davutoğlu olacak tabi. Ne de olsa Davutoğlu,  bu ülkede Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yapmış.

İkinci olarak da Babacan’ın “Bu benim işte” deme ihtimali yüksek.

Akşener’in başbakan olma sevdası zaten öne çıkmasına engel.  Kılıçdaroğlu’na söz verirler mi ya da kendisi “bi dakika arkadaşlar bu masanın en büyük siyasi partisi benim ve kuralları ben belirlerim” gibi bir çıkış yapamayacağı için Pazar günü de 6’lı masadan bir isim çıkma ihtimali zero…