Işıkver: 'TOKİ Konutlarındaki Tüm Eksiklikler Giderilecek'

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver, 2020 yılında meydana gelen Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından TOKİ marifetiyle yapılan 24 bin 83 konutun şehrimizde güvenli yaşam alanı oluşturduğunu belirterek, 'Ancak bu konutlardaki çevre düzenlemesi, altyapı, sosyal donatı ve binalarda yaşanan bir takım eksiklikler halkımızı huzursun etmesin. 14 Mayıs sonrası ilk 5 ay içerisinde tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek dirayete sahibiz' dedi.

Işıkver: 'TOKİ Konutlarındaki Tüm Eksiklikler Giderilecek'

Rüstem Paşa TOKİ Konutlarının Asansör Sorunun Çözümü İçin Girişimler Olumlu Sonuçlandı

Rüstem Paşa TOKİ konutlarında kırmızı etiketli yani kullanılamaz durumda olan 22 asansörün onarımı için girişim başlatan MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver; “Mahalle sakinlerimiz ve çok kıymetli Mahalle Muhtarımızın talebi üzerine TOKİ nezdinde yaptığımız girişimler olumlu sonuçlanmıştır. TOKİ tarafından ivedi şekilde onarım programına alınan kırmızı etiketli 22 asansör çok kısa sürede onarılarak kullanıma açılacaktır.

İlimizde deprem sonrası yapılan 24 bin 83 konut halkımız için güvenli bir yaşam alanı olmuştur. Özellikle Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin ardından yanı başımızdaki komşu ilimiz Malatya’da maalesef çok büyük yıkım ve can kaybı olmasına karşın ilimiz de TOKİ tarafından yapılan bu konutlar sayesinde çok şükür yaşanabilecek felaketlerin önüne geçilmiştir. İlimizde TOKİ tarafından yapılacak olan yeni projelerinde süreçleri devam ediyor.

Halihazırda vatandaşlarımız için yaşam alanına dönüşen bu konutlarda çevre düzenlemesi, sosyal donatılar, altyapı eksiklikleri ve asansör gibi binalardan kaynaklı bir takım eksiklikler ve sorunlar yaşandığını biliyoruz. Bunlar çok basit konular ve halkımızın yaşam kalitesinin düşmesine ve mutsuzluğa yol açacak hususlar asla değil. Rüstempaşa TOKİ’lerdeki asansörlerle ilgili sorunu ileterek çok şükür kısa süre içerisinde çözümü hususunda önemli bir adım attık. 14 Mayıs sonrası Yüce Allah bizlere şehrimizi temsili nasip eder ise, ilimizdeki tüm TOKİ konutlarındaki sorunları inşallah 5 ayda çözüme kavuşturacağız. Bunun için halkımızın mutsuz olmasına gerek yok. Kendilerine söz veriyorum bu sorunların çözümü çok kolay ve biz buna muktediriz” ifadelerinde bulundu.