İş mi Evlilik mi?

Son yıllarda her ilde açılan üniversitelerden mezun olup da atanamayan ya da iş bulamayan milyonlarca gence ve beyin gücüne sahip bir ülkeyiz.

İş mi Evlilik mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlerimizin en birinci ve tek gündemi iş sahibi olmak, ekmek parası kazanmak ve hayata tutunmak.

Sonraki gündemleri de evlilik olur mu bilmiyoruz ama işsiz bir gencin evlilik düşünmesi günümüz şartlarında hele hele altın fiyatlarının tavan yaptığı bir zaman diliminde, Kaf dağını aşmak gibi zor bir hayal…

Bu gerçeğe rağmen Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kendine bir görev bilmiş ve kendi bünyesinde bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Biriminde görevli personel tarafından üniversite öğrencilerine yönelik  'evlilik öncesi eğitim” konulu seminer vermiş.

Düşünce güzel, oluşturulmak istenen ve belki de en çok eksikliğini çektiğimiz ideal ve mutlu aileler oluşturulması açısından mükemmel bir düşünce.

Seminerde, öğrencilere evlilik öncesi hayat arkadaşını seçerken nelerin önemli olduğu, bu süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve sorunlarla nasıl baş edebilecekleri konuları anlatılmış.
Gençlerimizin bu eğitimlere katılım oranı da yüksek olmuş.

Göreve geldiği günden beri önemli çalışmalar imza atan ve evlilik öncesi eğitim programlarına şu ana kadar 300 kişinin katıldığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, "Evlilik öncesi eğitim programı ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlamalarının amaçlandığını, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmelerine imkân sağlayan bir program olduğunu ve çiftlere evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı verilmektedir. İlimizde yapılan eğitimlerle 300 gencimize ulaştık. Eğitimlerimiz belli periyotlarla devam edecektir” diyerek, eğitimlerin süreklilik arz edeceğini de ifade etmiş.

Her ne kadar üniversite okuyan gençlerimizin ilk üç öncelik sırasında evlilik yoksa da günün birinde karşılaşacakları  kaçınılmaz bu durum için şimdiden bilgilenmeleri ve kendilerine en uygun eşi seçmelerine yardımcı olacak eğitimlere katılmaları önemli ve gerekli. Huzurlu toplum ve huzurlu ülke olmanın yolunun mutlu evliliklerden geçtiğini hem mesleği hem de görevi gereği çok iyi bildiği için bu önemli çalışma ve çabalarından dolayı Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen’i tebrik ediyoruz.