İroniyi Anlayamamış…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Bay Kemal'le çok kavgamız oldu. Onun da kendine göre bir tarzı, üslubu, misyonu vardı. Özgür Efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı.' sözlerine CHP lideri Özel'den yanıt gelmiş.

İroniyi Anlayamamış…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Özel, "Bu kadar düşük emekli maaşıyla, bu kadar yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor. Vallahi efendi demek kötü bir şey değil. Aylarca düşünüp düşünüp bana söyleyebilecek söz olarak 'efendi' lakabını bulduysa bu bizim efendiliğimizdir" dedi.

Erdoğan’ın “özgür efendi” ibaresiyle yaptığı ironiyi bile yanlış anlayarak  cevaplayıp,  kelimeyi gerçek anlamıyla kendine etiketleme  gayreti bile aslında Özgür Özel’in neyi saklamaya çalıştığının bir dışavurumu oldu.

“Özgür efendi” ibaresindeki asıl mesajın “özgür” kelimesine yüklendiğini çok iyi bildiği halde yansıtma yapıp “efendi” kelimesine sığınan Özgür Özel, bu tavrı ve cevabıyla hangi küresel güçlerin aparatı ve dönemsel kahramanı olduğunu bir nevi itiraf ediyor ve kendini açık ediyor. Demek ki Özgür Özel hiç de özgür değilmiş. Efendi hiç değilmiş. Ne olduğunu  yerel seçimlerde halk kendisine hatırlatacak.