İRADE SATIN ALMAK

İRADE SATIN ALMAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftaki grup toplantısında, "Hala iktidarın peşinde giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın, ben ona öğretmen demem. Öğretmen, iradesini pazarlayan kişi değildir." şeklinde konuşmuş ve başta öğretmenler olmak üzere her çevreden tepki almış, Memur-Sen, bu sözlerinden dolayı Kılıçdaroğlu aleyhinde dava açmıştı.

Kılıçdaroğlu bu hatasını anlamış olacak ki partisinin gurup toplantısında öğretmenler için hazırladığı vaatlerini sıraladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş öğretmenler meslek kanununu çıkarmaktır. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak. Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz. Türkiye'nin toplam bütçesinin en az yüzde 18'ini eğitim yatırımlarına ayıracağız. Köy okullarını açacağız. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Atama bekleyen öğretmen sorununu çözeceğiz. Tüm öğretmenlere kadro vereceğiz. Eğitimin istihdam yaratması lazım, OSB'lerde teknoloji liseleri kuracağız." ifadelerini kullanmış.

Sık sık CHP’yi eleştirdiğimiz için bizlere gönül koyan okurlarımız bize yine kızacaklar ama biz yine de bildiğimizi söyleyelim.

Geçen hafta iktidardan yana olduğu için iradesini satan diyerek öğretmenleri, iradesiz, akılsız, izansız ve adil olmamakla itham eden Kılıçdaroğlu, öğretmenleri zihninde nasıl bir yere oturtmuş ki, yılda bir ikramiye vererek gönüllerini ve aklınca iradelerini almaya çalışmış.

Aklınca gönül alıyor ama bunu rüşvet teklif edercesine ikramiye vaadiyle ortaya koyuyor.

Sayın Kılıçdaroğlu  şunu bilmeli ki, öğretmenler elbette maddi sıkıntı yaşarlar, elbette birçok sorunları vardır ama onlar bu ülkeyi de iradelerini de para karşılığı satmazlar.

Hele hele BİDEN’den demokrasi bekleyen, Türk ordusuna satılmış diyen ve bu tavırları ile  iradesini kirli mihraklara kiraya verdiğini belli eden  zihniyetten asla himmet ve rüşvet beklemezler.

CHP bu tavrıyla, öğretmenlere değil bir ikramiye, her ay iki maaş verse de hem halkın hem de öğretmenlerin gözünde ve gönüllünde artık siyasi bir mevtadır ve asla dirilemeyecektir.