İnşaat Sektörü Sancılı Bir Dönemden Geçiyor

Tamer ÖREN - İnşaat sektörünün Türkiye'de sancılı bir dönemden geçtiğini dile getiren Elazığ İnşaat Müteahhitler Birliği Başkanı Osman AVCIL ' Bu sancı doğum sancısı, güzel şeyler olacak ama bunların da olabilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor' dedi.

İnşaat Sektörü Sancılı Bir Dönemden Geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İnşaat Müteahhitler Birliği Başkanı Osman AVCIL, Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz  sahibi Ahmet TOPRAK’a nezaket ziyaretinde bulundu.  Hakimiyet Gazetesi’nin  son 3 yıldır Elazığ medyasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek  “ Hakimiyet Gazetesi, Ahmet Beyin imtiyaz sahibi olmasıyla birlikte Elazığ basınında önemli bir yere geldi. Ahmet TOPRAK, gazete sahipliği, müteahhit kişiliği, Elaziz Belediyespor başkanlığı yapması bu kadar işi bir arada yürütmesi gerçekten takdire şayan. Bu anlamda hem Hakimiyet Gazetesini ziyaret etmek hem de istişare de bulunmak amacıyla sizlere ziyarette bulunduk” diye konuştu.

Türkiye kentsel dönüşümle birlikte çağ atlamaya çalıştığını  vurgulayan AVCIL “ Bu tabi bir kerede olabilecek işler değil. Hem siyasi, ekonomik durum hem de kentsel dönüşüm ve inşaat sektöründeki kırılma dönemi biraz sancılı olacak. Demir fiyatlarının son bir yıl içinde neredeyse yüzde 100 artışı, çimento fiyatlarındaki artışlar sayın cumhurbaşkanımızın bahsettiği 5+1 süreciyle bu sancı evresi daha da yoğunlaşıyor. Ama; inşaat müteahhitleri meslek yasasının yazılıp bakanlar kurulundan geçmesi, müteahhitler odasının kurulmasıyla bu sancılı sürecin geride kalmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

5+1 katın abartılması doğru  değil

Elazığ Belediye Başkanının iyi niyetli ve istişareyle bazı çalışmalar yaptığını ifade eden  AVCIL “ Ama; 5+1 kat meselesinde bazı belediyelerimizde ister istemez tedirginlikler yaşanıyor. Ben bir müteahhit ve iş adamı olarak 5+1 meselesinin çok abartılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü; henüz kanun çıkmadı ve  nasıl yansıyacağını bilmiyoruz” diye kaydetti.

Elazığ Belediyesi’nin imar revizyonunda ciddi bir problemin olmadığını  dile getiren AVCIL “ Revizyon genel itibarıyla başarılı bu anlamda bence Elazığ Belediyesi kararlılıkla yoluna devam etmeli. İlla bir düzenleme olacaksa aylar öncesinden altyapıya, kanuna uygun kamuoyuna iş adamına hazırlık yapmasını söylemesiyle 5+1 sürecini daha sağlıklı bir şekilde geçişi yaşanacaktır” diye konuştu.