İngiliz'in Davutoğlu'ndan Haberi Yok

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi geri sayım başlarken İngiltere'nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph, Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki rekabette dikkat çeken bir noktaya parmak bastı.

İngiliz'in Davutoğlu'ndan Haberi Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli mültecileri ülkesine gönderme sözünün Erdoğan karşısında öne geçmesini sağladığına değinilen haberde, mülteci sorununun son yıllarda çok büyük bir kriz halini aldığı ve anketlerde bu sorunun en öncelikli çözülmesi gereken sorun olduğu belirtildi.

Batı ve onların medyası Erdoğan’ı düşürmek ve  Kılıçdaroğlu’nu parlatmak amacıyla haberleri ile her türlü manipülatif yolu deniyor.
Ülkemizde son yıllarda en önemli sorunun göçmen problemi olduğunda hemen herkes hemfikir.

Göç politikalarının yetersizliği de tartışılabilir. Göçün iyi yönetilemediği de konuşulabilir.

Bu sorunun çözümü için göçmenleri sınır dışı edilmesi de bir formüldür. Uluslararası sözleşmelerden kaynaklı bağlayıcı hükümler olmakla birlikte iktidar böylesi adımları da pek ala atabilir. Bunlarda hiçbir sorun yok.

Ancak İngiliz  Daily Telegraph gazetesinin bilmediği ya da görmezden geldiği bir gerçek var o da  Ahmet Davutoğlu…

Suriye politikasının mimarı olmakla her zaman gurur duyan ve göçmenlerin gönderilmesine asla sıcak bakmayan Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı ve olası bir Millet İttifakının Cumhurbaşkanı yardımcısı Ahmet Davutoğlu, bakın bu konuda neler söylüyor:

"Mültecilerin geri dönüşü için uygun şartları oluşturmadan 'mültecileri göndereceğiz' demek, söylem olarak kulağa hoş gelebilir ama gerçekçi olmaz. Önce Suriye'ye barışı getirmek için çaba sarf etmek lazım. Bu iş de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararıyla olur" 

Bu görüşlerinden hala santim geri atmamış bir Davutoğlu’na rağmen Türkiye düşmanı İngiliz gazetesinin Kılıçdaroğlu’nu parlatmaya yönelik yayını Türkiye’de komik ve maksatlı bulundu ve gülünüp geçildi.