İNANMANIN VE AZMİN ÖYKÜSÜ

Erol Kara/ Elazığ sanayisinin önde gelen müteşebbislerinden olan Sait Akdağ 'İnanmak, başarmanın yarısıdır' sözünün ne kadar doğru olduğu ispatlarcasına 27 Yıllık iş hayatını ve tüccarlıktan F

İNANMANIN VE AZMİN ÖYKÜSÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol Kara/ Elazığ sanayisinin önde gelen müteşebbislerinden olan Sait Akdağ “İnanmak, başarmanın yarısıdır” sözünün ne kadar doğru olduğu ispatlarcasına 27 Yıllık iş hayatını ve tüccarlıktan Fabrikatörlüğe giden hayat öyküsünü bazen heyecanlanarak, bazen hüzünlenerek Gazetemize anlattı.

 

Elazığ‘ın Palu ilçesinde Dünyaya gelen Sait Akdağ, gençlik yıllarında Canlı hayvan besicilik ve ticareti ile uğraştıktan sonra Elazığ ‘a yerleşerek manifatura üzerine “AKDAĞ YERLİ MALLAR” adı ile küçük ölçekli mağaza kurarak iş hayatına başladı. Var olan yatırım ve Müteşebbis ruhu ile uzun yıllar fizibilite ve yaptığı etütler neticesinde, Doğu ve G.Doğu Anadolu Bölgesinin var olan P.P çuval ihtiyacı olduğu kanaatine varan Akdağ, 1990 Yılı’nda Elazığ Organize sanayi Bölgesinde P.P Sentetik Çuval fabrikasını “AKDAĞ SENTETİK LTD.ŞTİ” adı ile Elazığ Organize Sanayi Bölgesinin ilk tesisi olarak faaliyete geçirdi.2010 Yıllında ise ŞİMDİLERDE Türk Mermer sektörünün yıldızı olan “ AKDAĞ MERMER A.Ş.” yi kurdu.

AĞIR TÜRKİYE ŞARTLARINA RAĞMEN AYAKTA KALMAYI BAŞARDIK

Hayat Hikayesine “ Dar gelirli ve kalabalık bir ailede dünyaya geldim” sözleri ile başlayan Sait Akdağ, 77 yıllık hayatını kimi an heyecanlanarak, kimi an hüzünlenerek anlattı: Akdağ,” Bölgede yanlızca Çuval fabrikası Gaziantep’te bulunuyordu. Türkiye’de ve Elazığ’da o dönem yatırım ve sanayi imalat şartları oldukça zor olmasına rağmen sürekli hükümet krizleri ve ekonomik krizlere rağmen , bu yatırımı kendi sermayemiz ile yapmayı başardık. Fabrikamızın makine parkını kurulduğu günden beri 5 kez makine yenileme ve modernizasyon yatırımı ve kapasite artışına gittik. Kurulduğu yıl 10 kişi çalışan ve 2.400.000 adet olan kapasitemizi şu an 50 kişi çalışan ve 30.000.000 adet P.P Çuval kapasitesine ulaştırdık. Kurulduktan kısa sür sonra P.PÇuval ihracatına da başladık. Firmamız Elâzığ’da özel firmalar arasında ilk ihracat faaliyetlerine başlayan firmalardan olmuştur. Biz kaliteye oldukça fazla önem veriyoruz. Çocuklarımın da üretim ve yatırım faaliyette bulunmaları benim için çok önemliydi. Benim yanımda hepsi bu kültür ile yetişti ve ikinci yatırım konusu da Mermer İmalat ve ihracat konusunda oldu. Mermer sahaları aldık. Elazığ ve çeşitli ilçelerinde, Ağrı’da, Sivas’ta Mermer ocaklarımız var. Kendimize ait ocaklardan elde ettiğimiz blok mermerleri Elazığ organize Sanayi bölgesinde bulunan tamamen son teknoloji ve otomasyona sahip ENTEGRE MERMER FABRİKASI nda işleyerek son ürün satışı yapıyoruz. Ürün satışlarımızın %80 ini ihracat oluşturuyor. Hdigeren, ARGE çalışmaları yapıyoruz. Çuval ve Mermer fabrikalarımızda Toplam130 Kişi çalışıyor.” Dedi.

 

35 ÜLKEYE SÜREKLİ İHRACAT YAPIYORUZ

Türkiye de bulunan 2 Bin Mermer fabrikası içinde üst sırlarda olduklarına dikkat çeken Sait Akdağ, Ürettiğimiz ONYX Mermer’i başta ÇİN ,ABD , İTALYA , DUBAİ , S.ARABİSTAN olmak üzere 35 ülkeye kendi markamız olan “AKDAG ONYX “ ismi ile ihracat ediyoruz. Ürettiğimiz Mermerin bir kısmını blok olarak satıyor, bir kısmını da işleyerek ihracatını yapıyoruz. Pazar sorunumuz yok ancak Dünyadaki ki şartlar değişince bizim işler düşüyor dedi. Akdağ,” Türkiye de iş yapmak çok zor. Biz hassas davranıyoruz. Çocuklarımın hepsi profesyonel iş adamı ancak, işçi gibi var gücüyle çalışıyor. Eğer siz samimi iseniz. Allah yardım eder. İşin içine haramı sokarsanız, Allah acısını çıkarır. Dürüst çalışmak gerekiyor. 130 Personellimiz var. İşçi maliyetleri yüksek Üretimi devam eden sanayicilerin de 6. Bölge kapsamına alınması Elazığ için çok faydalı olurdu . Devlet desteğini bekliyoruz inşdigerah olacak.” dedi.

 

BİZ AİLE ŞİRKETİ OLARAK AZİMLE VE HEYECANLA ÇALIŞTIK BÜYÜDÜK

Yeni nesil gençlerde sabır ve heyecan olmadığını söyleyen ünlü sanayici, Sanayi demek azim demek. Sanayi demek heyecan demek. Şimdi, işini seven gençler yok. Hepsi hazırcı terlemeden bir şey yapmaya çalışıyorlar, ama yapamazlar.1990 dan beri sürekli yatırım yapıyorum hala istediğim gibi olmadı şeklinde konuştu. Akdağ,” Gençler, Dürüst olacaklar azimli olacaklar ben başladığımda çuval fabrikası kuracağım dedim ve azimle çalıştım kurdum. Biz aile şirketi olarak AZİM VE HEYECANLA çalıştık büyüdük. Aile şirketleri bir ve beraber olurlar ise sürekli büyür bizde bu birliktelik ile büyüdük Elhamdülillah. Avrupa ülkeleri aile şirketlerine daha çok itibar ediyor. Biz yorgana göre ayağımızı uzattık. Türkiye de 90 Çuval fabrikası var, biz çuval ve Mermer üretiminde kalite olarak hep ilk sıradayız ve sektördekiler tarafından yaptığımız ürünler hayranlıkla takip edilmektedir.