İnandırıcılığı Yok

Van'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimler yaklaşırken ittifakla ilgili açıklamada bulunmuş.

İnandırıcılığı Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimlere iki ittifakla gireceklerini belirterek,"Seçimlere iki ittifakla birlikte giriyoruz. Yani hem Türkiye soluyla birlikte yani Emek ve Özgürlük ittifakı. Ama aynı zamanda da Kürtlerin ittifakıyla da seçimlerde güçlü bir iradeyle hep birlikte omuz omuza, yan yana, birlikte ve beraber gireceğiz."demiş. 

Buldan’ın açıklamalarına bakılınca, seçimlere iki ittifakla giriyoruz demesi bile üstü kapalı Millet İttifakı’na bir taş atmadır. Özellikle 6’lı masanın  görünmeyen üyesi olan HDP’nin özellikle Erdoğan’ın seçim kaybetmesi için her türlü ittifaka gireceğini bilmeyen yok.

6’lı masanın da her zaman HDP ile bir bağımız yok laflarına karşın, tüm ülke biliyor ki HDP, özellikle CHP ile aynı yolda yürüyor. 

Bu nedenle HDP, kimle ittifak yaparsa yapsın, hangi oluşumun içinde olursa olsun, PKK ile bağını koparmadıkça itibar görmez ve inandırıcı gelmez.  HDP’nin Türkiye Partisi değil, Kandil’in partisidir algısını değiştirmek için bir çabada göstermediği için, vatandaşlar arasında bir  inandırıcılığı hiçbir zaman olmadı ve olmayacaktır.