'İnançlı Nesil' Sanki Yanlış Anlaşılmış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilimizde gerçekleştirdiği mitingde, Ak Parti'nin gerçekleştirdiği hizmetler yerine,  65 bin rakamı ile miting meydanında namaz kılan genç kız konuşuldu.

'İnançlı Nesil' Sanki Yanlış Anlaşılmış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, haber metnine şöyle yansıdı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitap ederken akşam ezanı okuyunca alandan çıkamayan bir kadın, önüne koyduğu Türk bayrağı ile kalabalık arasında namaz kıldı. O sırada vatandaşlar kadının önünden geçmemeye gayret gösterdi.”

Haberin öznesi olan ve miting alanında namaz  kılan genç kızın resmi de eklenmiş olarak medyaya servis edilen bu haberle birlikte sosyal medyadan tepkiler gecikmedi. 

Alan 100 metre mesafede cami varken ve akşam ezanı henüz okunmuşken ve Erdoğan zaten akşam ezanıyla birlikte konuşmasını sonlandırırken bu kızımızın ayakkabılarıyla  miting meydanında namaz kılmasının fıkhı boyutunu işin ehli hocalarımıza bırakıyoruz. 

Ama bizler bir gazeteci olarak   bu ablamızın çok doğru bir iş yapmadığı kanaatindeyiz. Olayın Ak Partiye verdiği zarardan bu hareketle birlikte ibadetler ve bunların eda şartlarının tartışılmaya açılmasını önemsiyoruz.

Habere konu olan kızımızın ibadetlerine hassasiyeti ve takvası üst seviyede de olabilir. Buna saygı duyarız ama madem bu kızımız ibadetlerine bu kadar hassas ve namazlarını vaktinde kılma konusunda müdrik en azından ibadetlerini eda ve ifa edeceği yer ve zamana da dikkat etmesini beklerdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inançlı nesil yetiştirme projesi tutmuş ama sanki bir şeyler yanlış ve eksik anlaşılmış gibi.