İmamoğlu Gitti, Kavga Bitti!..

2023 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partiler sahaya indi.

İmamoğlu Gitti, Kavga Bitti!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı tekrar açıklanırken, 6'lı masa etrafında toplanan Millet İttifakı'nda aday belirsizliği sürüyor.

Adaylık için ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile mücadele ediyor.

Parti içinde 3 liderin adaylık çekişmesi rahatsızlık oluştururken özellikle Ekrem İmamoğlu'nun seçim gezileri, Kılıçdaroğlu kanadında bardağı taşıran son damla olmuştu.

Son olarak konuyla ilgili CHP kulislerinde konuşulanlar, kamuoyunun gündemine oturdu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu, adaylık krizi için İstanbul'da baş başa görüştüğü ve İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun lehine yarıştan çekildiği kulislere yansıdı.

Peki, bu ne anlama geliyor? Bunun anlamı şudur ki Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın en önemli ve büyük üyesi olan İyi Parti lideri Meral Akşener’i ikna etmiş.

Zira yüzünde “rabbi yesir” gören Akşener’in birinci  ve belki tek adayı  İmamoğlu idi. İmamoğlu da bu gaza gelmiş ve Anadolu turuna çıkmıştı. Ancak son dönemlerde önce kar yağışı ve sel baskını günlerindeki sorumsuz yönetimi ve bu afetler yaşanırken tatilini bile bölmek istememesi, kendisini kamuoyunun gözünden düşürmüş olacak ki Cumhurbaşkanı adayı olmak hayalleri görme yerine, mevcut İBB koltuğunu koruma telaşına gitti İmamoğlu.

Bunu fırsat bilen Kılıçdaroğlu da kendisiyle özel görüştü ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda net olmasını istedi. 

İmamoğlu da mevcut konumunu koruma adına bu sevdasından Kılıçdaroğlu lehine çekildiğini ifade etti ve kavga bitti. 

Aslında biten asıl kavga; Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki kavga değil. Biten ve belki de Kılıçdaroğlu’nu en çok rahatlatan 6’lı masada çıkması beklenen kavganın bitmesi. 

İyi Parti lideri Akşener de Kılıçdaroğlu ismini masaya getirirse diğer  partilerin  herhangi bir itiraz hakları kalmayacak ve mecbur onlar da onay vermek zorunda kalacaklar. 

CHP ve İyi Parti bloğunun yüzde 50’lere yaklaşan oy oranları karşısında hepsinin oy oranı yüzde 5’leri bulmayan partilerin ne söz hakkı olabilir ki? Onlara bir bakanlık verilse yeterli olur ve hatta memnun kalırlar. Dolayısıyla masadaki kavga da biter ve tartışmasız Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu olur.