İmamoğlu: 'Elazığ'a yakışacak bir okul yapacağız'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ'da inşa edeceği okulun temel atma töreni gerçekleşiyor.

İmamoğlu: 'Elazığ'a yakışacak bir okul yapacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da, 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan okulların yıkılması sonrasında kentte okul sorunu yaşanmaya başlanmıştı.

CHP Elazığ Milletvekili Erol, CHP'li büyükşehir belediyeleriyle temasa geçerek Elazığ'a bir değil, üç okul kazandırma sözünü almıştı.

CHP’li İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un talebi üzerine kentte okul yapma kararı almıştı.

Sürecin ardından Elazığ'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanmış ve 10 Ağustos da  İBB'de yapım ihalesine çıkılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’da Sürsürü mahallesinde inşa edeceği ve bünyesinde  dersliklerin yanı sıra spor salonu, sosyal donatılar ve atölyelerin yer alacağı Gazi Anadolu Teknik Lisesi kampüs alanının temel atma töreni düzenleniyor.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,“Elazığ’da olmaktan onur duyuyorum. Büyük bir milletiz.Bu toprakların kıymetini bildiğimiz sürece her zorluğu aşarız. Elazığ depreminin  ardından gelip inceleme yaptığımız da kendi içimizde neler yapabiliriz diye konuşuyorduk. Depremden sonra her zaman Elazığ’ın yanında olduk. Genel Başkanımızın talimatı ve Gürsel Erol’un okul yapımı için bizimle görüştüklerinde çok mutlu olduk. Bürokratik süreçler vardı,geçti.Bize izni veren belediyemizdeki meclis üyelerine  teşekkür ederim. İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyesinin Elazığ’da yapacağı okul bizi çok heyecanlandırdı.” dedi.  

İmamoğlu, “Yapacağımız okul nitelik ve özellik bakımında farklı olması gerekiyordu.Nitelikli bir projeyi, ismine ve Elazığ’a yakışan bir okulu yapma arzusu ile yola çıktık. 24 derslik,mesleki atölyeleri,30 laboratuvarı var.Her anlamda donanımlı bir okul.Mimari ile kentte özenli bir tasarımı kazandıran ve buraya gelen öğrencinin beğeneceği bir okul tasarladık. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin hatta çalışanların mutlu olması için gayret gösterdik. Bu okulumuzu açık ihale ile yaptık ve temelini atacağız. İş takvimi olabildiğince hızlı bitirilmesi için gayret göstereceğiz. Bu okuldan hepimizi ve ülkemizi mutlu edecek gençlerin çıkacağına inanıyoruz.” dedi.