İmamoğlu Çekildi…

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ilimizde yapımına başlanan okulun temel atma töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu Çekildi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmamoğlu, son dönemde muhalefetin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adı geçen Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek "Siz bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız. Bugün bu ülkenin başında olan insan yarın bu ülkenin muhalefeti olacak" diye konuştu.

İmamoğlu, bu sözleriyle ilk kez ve Elazığ’da açıkça “Ben yokum, adayım Kılıçdaroğlu, desteğim Kılıçdaroğlu’nadır anlamanı gelecek önemli bir açıklama yaptı.

Bu sözlerle birlikte İmamoğlu ilk kez ve bizzat kendi ağzından aday olmayacağını kamuoyuna açıkladı.  Bu açıklamanın arka planında daha önce yüzünde rabbi yesir gördüğünü ifade eden İyi Parti Genel Başkanının tavrını Mansur Yavaş’tan yana kullanmasını ve o  tarafa geçmesinin bir payı var mıdır bilmiyoruz ama artık saflar netleşiyor. 

Sağ  adaya karşı CHP içinden bir aday ısrarında olanlar bir blokta toplanıyor olacak ki İmamoğlu, Demirel’in “Hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir” dediği Cumhurbaşkanlığı makamını, Kılıçdaroğlu lehine fedakârlık yaparak elinin tersiyle itti.

Bu açıklama ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakının Cumhurbaşkanlığı adaylığına giden yolun startı da Elazığ’dan verilmiş oldu.