İmaj mı İtibar mı?

Kargoları evlere ulaştırması gerekirken, bunu yapamadığı gibi ürününü almak için kargo birimine giden vatandaşların personel azlığı ve sistemsizlik sebebiyle saatlerce kuyruk bekletilmelerine sebep olan PTT, böylesine önemli bir konuyu pas geçmiş ve başka bir konu ile gündeme gelmiş.

İmaj mı İtibar mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dayısı ile birlikte e-devlet şifresi işlemleri için merkez şubesine gelerek PTT’nin kuruluş yıl dönümüyle aynı rakamları taşıyan 182 numaralı gişe numarasını alan Fatma Cantay’a PTT Başmüdürü Ahmet Ahıskalı tarafından Milli Mücadelenin 100. yılı anısına basılan anma pulu serisi olan bir albüm hediye edilmiş. 

Hediyeleşmek ve kurumsal imaj çalışması yapmak güzeldir hoştur ama itibar her şeyden daha önemlidir.

Siz asli görevinizde halka çile çektirirseniz, iki personel daha istihdam ederek vatandaşa hizmetin en güzelini yapmaktan imtina ederseniz, itibar yerine imajı kurtarmaya çalışırsanız hem kurum  hem de devleti  mahcup etmiş olursunuz. PTT gibi ülkemizin güzide kurumlarından birinin yaşanan sorunlara duyarsız kalmaması ve bu sorunu çözmesi gerekiyor. Aksi halde,  itibarın olmadığı yerde imajın ve reklamın  hiç bir anlamı ve değeri yoktur. Bu söylemlerimizi yetkililer inşallah dikkate alır ve kargo konusunda yaşanan sorunlar bir daha yaşanmaz.