İlk Yılın Muhasebesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden Orta Vadeli Program'ın (OVP) çalıştığına dair açıklamada bulundu.

İlk Yılın Muhasebesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Şimşek, "İlk yılın muhasebesi"ni aktardığını belirttiği açıklamasında, enflasyondan rezervlere ve büyümeye kadar önemli konu başlıklarında Türkiye'nin geldiği seviyeyi rakamlar ve grafiklerle ortaya koydu.

Bakan Şimşek, açıklamasının başında, "Program çalışıyor, politika önceliklerimizde kat ettiğimiz mesafe doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diyerek sözlerini şu mesajla sonlandırdı:”Sonuç olarak; program çalışıyor ama daha kat edecek yolumuz var. Enflasyonu tek haneye indirmek meşakkatli olsa da programımızı kararlılıkla uygulayarak başaracağız. Tüm hedeflerimize ulaşmakta kararlıyız.”

Şimşek’in bu açıklamalarının altını doldurduğu bazı rakam ve göstergelerle birlikte başlanılan programlarla ilgili farklı ve menfi görüşler de yok değil.

Ekonomi gibi hem reel göstergelerin hem de piyasaların psikolojik tarafının da olduğu bir zeminde sürekli iyimser olmak doğru değil ama felaket tellallığı yapmak da çok doğru değil.

Ekonominin zor bir dönemde geçtiği gerçeğini herkesin kabul edip eylem ve söylemlerini, durumu daha kötüye değil daha iyiye götürecek adımlar atmak yönünde kullanmalı. Yoksa sırf muhalefet yapayım diye kendi kendimizi de batırabilir, tüketebilir ve yok edebiliriz.

Bakan Şimşek iyi niyetle birlikte programın işlediğini ve sorun gözükmediğini ifade ederken elbette bazı riskleri de görüyor. Lakin bu risklere takılıp kalmaktansa iyi tarafını görmek hem ülke hem de bizim lehimize olacak.