İlk Ses Erzurum

Erzurum Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda,Ahmet Yenilmez yapımcılığı, Buğra Saltuk Yenilmez ve Mustafa Yılmaz yönetmenliğinde çekilen Erzurum Kongre Kararlarında ki zor süreci ve Erzurum'u Mustafa Kemal'in gözünde perdeye yansıtan filmin Palandöken Kültür Yolu Festivalleri kapsamında galası yapıldı.

İlk Ses Erzurum

Gala'ya yapımcı, yönetmen ve ünlü oyuncuların yani sıra birçok sinemasever katıldı. Yoğun ilginin olduğu film dadaşlardan tam not alarak ayakta alkışlandı.

İLK SES ERZURUM TRT EKRANLARINDA İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK

Elazığlı yönetmen,senarist ve oyuncu Mahmut Yıldırım'ın da rol aldığı film sinemalarda ve daha sonra TRT ekranlarında izleyici ile buluşacak.

İlk Ses Erzurum

Gala törenine katılan Mahmut Yıldırım;'Erzurum şehri Palandöken Kültür Yolu festivalleri kapsamında Sanat anlamında büyük bir adım attı.8 gün süren festivallerde şehrin her yerinde çeşitli organizasyonlar yapıldı ve bu etkinliklerin hepsi ücretsiz olup hepsi tıka basa dolup taştı.Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığına çok teşekkür ediyorum.Erzurum Büyükşehir Belediyesine şehrin sanatsal  faaliyetlerine göstermiş olduğu destekten ötürü diğer şehirlere de örnek olmasını diliyorum.“İlk Ses ERZURUM “filminin bir başka özelliği ise şehirde yaşayan sanata  yatkın gençleri ve çocukları oyuncu kadrosuna alıp beyaz perdeye taşıyarak onları teşvik etmek oldu.Yeni sezonda tek kişilik oyunumuz Hallaç-ı Mansur Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kapsamında sezon boyunca Erzurumlularla olacak.

İlk Ses Erzurum

Elazığ bu konuda kabuğunu hala kıramadı. Bırakın gençlere sanat yolunda destek olmayı kendi sanatçısını yok sayarak dışarıdan binlerce lira vererek gösteri getirip boş salonlarda sahne aldırıyorlar. Maalesef 3 şarkı için ne paralar ödeniyor ünlü olarak getirilen şarkıcılara. Ödenen paralara karşılık sahne performansları amatör. Umarım Elazığ'da da günlerce süren sanat festivalleri ve organizasyonlar olur”dedi.