İlk Ses Erzurum

Başak MERAL GÜNDÜZ/Yapımcılığını Ahmet Yenilmez'in üstlendiği, yönetmenliğini Mustafa Yılmaz ve Satuk Buğra Yenilmez'in yaptığı film, kentte Atatürk'ü ve Erzurum Kongresi'ni anlatan ilk kapsamlı sinema filmi özelliğini taşıyor.

İlk Ses Erzurum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda Erzurum Kongre Merkezi'nde çekimleri süren filmde Mustafa Kemal Atatürk rolünü Serdar Yeğin canlandırıyor.
Filmin senaristi ve yönetmeni Mustafa Yılmaz,  Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı kentte film çektiklerini söyledi.

23 TEMMUZ ERZURUM KONGRE BİNASI AÇILIŞ GÜNÜNDE SİNEMALARDA YERİNİ ALACAK

Elazığ'ın profesyonel tiyatro ekibi Almila tiyatro Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni ve Oyuncu Mahmut Yıldırım'ında rol aldığı film ; 23 Temmuz Erzurum Kongre Binası açılış gününde sinemalarda yerini alacak. Bu filmde Erzurumlu gençlerde rol aldılar ve onlar için unutulmaz bir anı olarak kalacak.

YıBöylesine büyük bir projede yer almaktan gurur duyduğunu belirten Yıldırım; “Keşke kendi şehrimizde de belediyemiz böylesine işlere sponsor olsa. Kültürel açıdan  hiçbir şekilde destek göremediğimiz için farklı şehirlerde kültür ve sanat faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ben isterdim ki bir Balakgazi filmi Elazığ'da çekilsin. Sanatla uğraşan gençler görmezden gelinmesin istiyoruz.Şehir tiyatromuz yok bu büyük bir eksiklik ve diğer illerin çok çok gerisindeyiz.”dedi. 

İlk Ses Erzurum
İlk Ses Erzurum
İlk Ses Erzurum
İlk Ses Erzurum
İlk Ses Erzurum