İlk Defa Ev Sahibi Olacaklar İçin 1.20 Faizle Kredi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın geçen ay yaptığı düşük faizli kredi açıklamasının ardından, ilk evini alacaklar için konut kredisi ve TOKİ sosyal konut projeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı.

İlk Defa Ev Sahibi Olacaklar İçin 1.20 Faizle Kredi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk evini almak isteyen vatandaşlar için 1.20 faizli konut kredisi ve TOKİ sosyal konut projeleri, meclisin gündemine taşındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın daha önce duyurduğu düşük faizli konut kredisi konusunda henüz bir ilerleme kaydedilmedi.

Vaatler Gerçekleşecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kasım ayında yaptığı açıklamada ilk evini alacaklara yönelik finansman desteği hazırlıklarının sürdüğünü ifade etmişti. Fakat bu konuda henüz somut bir adım atılmadı. Yılmaz son açıklamasında, ilk evini alacaklar için kredi kullanım oranının değişmediğini, yüzde 90 olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Bakırlıoğlu'ndan Eleştiri

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde milyonlarca kişinin ilk ev konut kredisini ve TOKİ sosyal konut projelerini beklediğini dile getirdi. Bakırlıoğlu, düşük faizli konut kredileri ve TOKİ sosyal konut projelerinin vaatler arasında yer almasına rağmen henüz gerçekleşmediğini eleştirdi.

Kredi Faizleri ve Sosyal Konut Beklentisi

Bakıroğlu, konut kredisi faiz oranlarının arttığını ve kredilere getirilen kısıtlamalar nedeniyle dar gelirlilerin ev sahibi olmasının zorlaştığını ifade etti. Özellikle kamu bankalarının konut kredisinde yüksek faiz oranları sunduğunu ve özel bankaların da 2.8 ile 3.5 arasında değişen oranlarla kredi verdiğini belirtti. Bakıroğlu, TOKİ’nin sosyal konut projesi için 5 milyondan fazla başvuru alınmasına rağmen henüz bir sonuç çıkmadığını vurguladı ve dar gelirlilerin ev almasının zor olduğunu dile getirdi.