İlimizde Kurban Bayramı Sorunsuz Geçti

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri vatandaşların  Kurban Bayramı'nda sağlıklı kurbanlıklara ulaşabilmesi için '2022 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ kapsamında' Bayram boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin denetimlerini sürdürdü.

İlimizde Kurban Bayramı Sorunsuz Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna göre; Elazığ Valiliği bünyesinde oluşturulan kurban hizmetleri komisyonlarınca kurbanlıkların satış ve kesimlerinin yapılacağı geçici yerler belirlendi.Kurban Bayramı süresince satış yerlerinde; veteriner hekim, zabıta ve din görevlilerinden oluşan "Kurban Kontrol ve Denetim Birimleri" tarafından denetimler yapıldı.

Denetimlerde; hayvanların kulak küpesinin olup olmadığı, büyükbaş hayvanların pasaportları, küçükbaş hayvanların nakil belgesi, il dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporları kontrol edildi. Küpesi ve belgesi olmayan, gebe veya damızlık dişi hayvanların da kurban satış yerlerine girişine izin verilmedi.

Ayrıca vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kullanıma açılan TÜRKVET mobil uygulaması üzerinden kurbanlık hayvanların küpe numarasını girerek kimlik bilgilerine ulaşabildi.

Bu yıl Kurban Bayramı’nda ilimiz genelinde, 232 adet büyükbaş, 1397 adet küçükbaş olmak üzere toplamda 1629 adet hayvan il dışına sevk edilirken, 3645 adet büyükbaş, 13058 adet küçükbaş hayvan kesildi. Bayram süresince herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.