İlgisizlik Her Yerde…

Elazığ Hakimiyet Gazetesi'nin yıllardır gündeme getirdiği Hazar Gölü çevresinde yaşanan çevre kirliliği ve son olarak ise Harput Mahallesinde bulunan Buzluk Mağarasının mezbelelik halinde olmasının ardından Şehit Fethi Sekin Feribot  iskelesinde  yaşanan çevre kirliliği tepkilere sebep oldu. Her gün binlerce insanın ve aracın kullandığı iskelenin etrafına duyarsız insanların bıraktığı çöpler ve ilgili kurumların ilgisizliğine sosyal medyadan tepki yağdı. 

İlgisizlik Her Yerde…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardan beri gündeme getirdiğimiz Hazar Gölünde yaşanan çevre kirliliği ve ilgili kurumların ilgisizliği haberlerimizin daha mürekkebi kurumamışken, geçtiğimiz aylarda tarihi Harput Mahallesinde bulunan Buzluk mağarasının girişinin eski bir demir kapı ile kapatılması ve etrafında yaşanan kirliliği gündeme getirmiştik. Şimdiler de ise Şehit Fethi Sekin Feribot  iskelesinde  yaşanan kirlilik yöre halkı ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisine sebep oldu. Baskil- Malatya arası hizmet veren Feribot iskelesinde yaşanan çevre kirliliği vatandaşlar tarafından görüntülendi. 

 

DUYARSIZLIK DEVAM EDİYOR 

Elazığ'ın gözbebeği Hazar Gölünde yaşanan çevre kirliliği devam ediyor. Sorumsuzca davranarak çöplerini bırakan insanlar bir yana, yetkili kurumların çöp konusunda yaşadığı ilgisizlik ise daha fazla tepki çekiyor. Elazığ’ın gözbebeği ve turizm konusunda en büyük değerlerimizden biri olan Hazar Gölünde yaşanan çevre kirliliğini de defalarca gündeme getirmemize rağmen, yetkili kurumların yeteri kadar çalışmadığı bir defa daha gözler önüne serilmişti.

KİM DENETLEYECEK?

İlgisizlik Her Yerde…BUZLUK MAĞARASI HALA İLGİSİZLİK KURBANI

İlimizin çok sayıda turizm potansiyeli bulunmasına rağmen, bu zenginlikleri tanıtmak bir yana dursun çevre temizliği ve bakımlarının yetersizliğini Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardan beri yaptığımız çağrılara rağmen dikkate alan olmadı. Bunun en somut örneği ise efsanelere konu olan ve yaz mevsiminde yoğun ziyaretçi alan Harput Buzluk Mağarasının giriş tarafının eski bir demir kapı ile kapatılması ve çevresinin mezbelelik halde bulunması olmuştu. 

İlgisizlik Her Yerde…

HAK ETTİĞİ DEĞER BU MU?

Dünya tarihinin sıcaklık rekorunun kırıldığı yaz aylarında Elazığ'da serinlemenin durağı olan ve eksi 10 derecesiyle dikkat çeken 'Buzluk Mağarası' yoğun ilgi görmesine rağmen ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle etrafı mezbelelik haline gelmekle kalmamış,  mağaranın üst tarafı eski bir kapı ile kapatılmış ve mağaranın giriş tarafında ise çöpler birikmiş halde duruyordu.  Vatandaşlar buzluk mağarasına girerken dar yerlerden geçerken, çevre kirliliğini görünce de oldukça fazla tepki göstermişti. 

İlgisizlik Her Yerde…İlgisizlik Her Yerde…

YETKİLİLER SADECE İZLİYOR

Elazığ kamuoyu turizm mekânlarının hak ettiği değeri görmesini ve çevre temizliği konusunda ilgili kurumların duyarlı olmasını beklerken, çevre temizliği konusunda tepki çeken bir görüntüler de Şehit Fethi Sekin  Feribot iskelesinde yaşandı. Her gün Baskil-Malatya  seferi yapan ve binlerce aracın kullandığı feribot iskelesinin etrafında duyarsızca atılan çöpler ve ilgili kurumların ilgisizliği vatandaşların tepkisini çekti.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA

Baskil-Malatya Feribotun hizmet verdiği Şehit Fethi Sekin Feribot iskelesi  etrafında yaşanan çevre kirliliğini çektikleri video ve fotoğraflar ile sosyal medyalarında yayınlayan duyarlı vatandaşlar, sorumsuz insanların bıraktığı çöpler bir yana, yetkili kurumların çevre temizliğinde ne kadar yetersiz ve ilgisiz olduğunu çektikleri fotoğraflarla  gündeme taşıyor. 

İlgisizlik Her Yerde…

ARTIK SON OLSUN 

Geçmiş yıllarda yaşanan manzaraların yaşanmaması adına etkin bir çevre yönetiminin gerçekleştirilmesi beklenirken bu yıl da aynı manzaraların yaşanması, kurumların koordineli çalışmadığını gösteriyor.  Turizm ve yaz tatilinin  devam ettiği bu günlerde tabi ve doğal güzellikleri  yerine çevre kirliliği ile öne çıkması, ilimizin ve bölgemizin tanıtımı adına da önemli bir dezavantaj olarak görülüyor. Vatandaşlar, görev ve sorumluluk alanlarına göre ilçe kaymakamlıkları, belediye başkanlıkları, il özel idaresi ve köylere hizmet götürme birliklerinin daha aktif ve duyarlı çalışmaları konusunda Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın  turizm merkezleri, piknik alanları, feribot iskeleleri ve yoğunluk yaşanan diğer bölgelere baskın denetimler yapması ve müeyyideler uygulamasını bekliyorlar.