İletişim Lisesi Taşınacak İddiası Genç İletişimcilerin Tepkisine Neden Oldu

Elazığ'da uzun yıllardır hizmet veren hem ulusal hem de yerel medyaya yüzlerce personel yetiştiren Necip Güngör Kısaparmak İletişim Meslek Lisesi'nin şehir merkezi dışına taşınacağı iddiası İletişim Lisesi mezunları ve öğrencilerinin tepkisine neden oldu.

İletişim Lisesi Taşınacak İddiası Genç İletişimcilerin Tepkisine Neden Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bir süredir Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü binası için yer arayışları devam ederken, kamuoyunda ve sendikalarda en uygun yer Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski yeri olarak gösteriliyordu.

Ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Elazığ ziyareti esnasında Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası’nın Çaydaçıra Kavşağı’nda bulunan Necip Güngör Kısaparmak Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin olduğu yere taşınacağı, İletişim Lisesi’nin ise şehir merkezi dışındaki Güney Çevre Yolu bölgesi üzerine taşınacağı iddia edildi. 

Bu iddia, uzun yıllardır Elazığ’a hizmet eden Türkiye’nin en köklü İletişim Liselerinden biri olan ve en önemlisi de hem ulusal hem de yerel medyaya yüzlerce personel yetiştiren iletişimcilerin tepkisini çekti. 

“İLETİŞİM LİSESİNİN KAPANACAĞI ANLAMINI TAŞIYOR”
İletişim Meslek Lisesi’nin mevcut konumundan taşınmasının yanlış bir karar olacağını vurgulayan genç iletişimciler, lisenin şehir merkezinin dışına taşınmasıyla cazibesini kaybedeceğini ve tercih sayısının azalacağı için dolayısıyla bir süre sonra iletişim lisesinin kapanacağı anlamını taşıdıklarını vurguladılar. 

“YEREL MEDYA SIKINTIYA GİRECEK”
Köklü bir yerel medya geçmişine sahip olan Elazığ’da yerel gazetelerde, televizyonlarda, internet haber sitelerinde, fotoğraf stüdyolarında ve meslekle ilgili birçok alanda yüzlerce iletişim öğrencisi ve mezununun mevcut personel ihtiyacını karşıladığını belirten genç iletişimciler İletişim Lisesi’nin şehir merkezi dışına taşınacak olmasının yerel medyayı da sıkıntıya sokacağını belirttiler. 

“İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDEKİ BENZER HATA YAPILMASIN”
Daha önce Fırat Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’ni şehir dışına taşıdığını ve bu kararın hem üniversiteye hem de şehre ciddi sıkıntılar oluşturduğunu söyleyen genç iletişimciler, aynı hatanın iletişim lisesinde yapılmamasını iletişim lisesinin şehre en yakın nokta olması gerektiğinin altını çizdiler. 

“ÖĞRETMENEVİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN ESKİ YERİNE YAPILSIN”
Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının ağaçlık alanlarla dolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski yerine yapılması yeşil alan ve sosyal tesis açısından daha uygun olacağını hastanenin taşınması nedeniyle sıkıntıya giren bölge esnafının da mutlu olacağını belirten genç iletişimciler, İletişim Lisesinin kesinlikle yerinden taşınmaması gerektiğini belirttiler. 

Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binasının ısrarla İletişim Lisesi’nin bulunduğu alanda yapılmasının istenmesi durumunda da alanın geniş olduğunu vurgulayan genç iletişimciler aynı alan üzerinde hem öğretmenevi hem Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası hem de İletişim Lisesi’nin olabileceğini söylediler.

Genç iletişimciler son olarak İletişim Lisesi’nin taşınması gibi tarihi bir hataya neden olacak bir kararın alınmaması için il yöneticilerine ve siyasilere seslenerek bu konuya hassasiyet gösterilmesini istediler.