İlçe ve Beldeler Memnun mu?

Ak Parti'nin ilçe ve belde adayları da büyük oranda belli oldu. Karakoçan ve Kovancılar adaylarını belirlemedeki müşkülü de anketler çözdü ve muhtemelen kulislere yansıyan isimler, aday olarak da açıklanacak isimler olacak.

İlçe ve Beldeler Memnun mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu listeye göre Ak Parti, Arıcak, Palu, Karakoçan, Kovancılar’da değişikliğe giderken Keban, Baskil ve Alacakaya’da mevcut başkanlarla devam dedi.

Yine Akçakiraz, Beyhan, Üçocak beldelerinde mevcut Belediye başkanlarıyla yola devam kararı alan Ak Parti, Yazıkonak, Yurtbaşı, Mollakendi beldelerinde yeni isimlerle seçmenlerin karşısında çıkacak.

Ak Parti’nin belirlediği adayların çoğunluğu anketlere dayalı ve halkın tercihin yansıtan isimler. Ancak birkaç ilçe ve beldede açıklanan isimlerin anketlerden yüksek oranda çıkmasının mümkün olmadığına dair yöre halkının iddiaları yüksek perdeden konuşuluyor. Ancak dillendirilen şu ki birkaç ilçe ve beldede sürpriz olmakla birlikte genelde beklenen isimler aday gösterildi. Ve genelde halk adayından memnun.

Bu ilçe ve beldelerde parti tabanının iddialarına göre anketlerde önde çıkma ihtimali olmamasına rağmen il teşkilatı ve bazı milletvekillerinin değişik sebeplerle kararda etkili oldukları ifade ediliyor.

Her seçimde benzer iddialar yaşanır ve bu iddiaların gölgesinde seçimlere girilir ve halk son kararını sandıkta verir.

Bu listelerden sonra hemen her ilçe ve beldede listeye giremeyen Ak Partili aday adayının farklı bir partiden aday olma ihtimali var ve hatta yüksek.

Kendisini listede göremeyen Ak Parti aday adayları, bu duygu ve hislerle farklı partilerden aday olacak ve kendileri kazanmasa bile gücünü ortaya koymanın bir fırsatını yakalamış olacaklar. Ya da “bana yar olmayanı ona da yar etmem” gibi bir düşünceyle hareket edebilirler. 

Bu tabloda Ak Parti’nin adayı, geçmişte Ak Parti’nin aday adayıyla aynı safta mücadele ederken seçimlerde farklı partilerde rakip olarak yarışacaklar.

Bu durumun sonuca etkisi nasıl olur mu diye sorarsanız, “evet olabilir” deriz.