İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. CAHİT POLAT: 'SIKINTIMIZ YOK' 

Erol KARA/İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, artan COVİD-19 sayısına karşı şehirde bulunan bütün hastanelerin ihtiyaca cevap verdiğini belirterek,Filyasyon ekiplerini ve araçlarını artırdıklarını söyledi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ PROF. DR. CAHİT POLAT: 'SIKINTIMIZ YOK' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polat, çağrı merkezi kurulması için çalışmaların devam ettiğine dikkat çekerek, şuan hizmet noktasında sıkıntımız yok diye ifade etti.

Eski Eğitim ve Araştırma hastanesinin Pandemi hastanesi olarak açılacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, “Fethi Sekin Şehir hastanesinin COVİD-19 ile ilgili çalışmalarda yeterli,şuan bir sıkıntımız yok.  Gerekli tedbirleri ve planlamaları yapmışız” diye konuştu. 

HEKİM SAYIMIZ VE  YATAK SAYIMIZ YETERLİ

Prof. Dr. Cahit Polat, ”Bizim hekim sayımız ve yatak sayımız yeterli. Hasta sayısında artış olsa bile biz gerekli tedbirleri aldık. Filyasyon ekiplerini artırdık. Araç sayısını artırdık, filyasyona giden ekip sayısını artırdık. Çağrı merkezi kuruyoruz bunu önümüzdeki günlerde basınla paylaşacağız.  Aldığımız testlerden laboratuvar sonuçlarını  erken vermeye başladık. Sonuçların erken çıkması filyasyon süresinin kısa sürede yapılması yönünde ciddi çalışmalarımız var. Şuan COVİD-19 testlerini yapmaya devam ediyoruz. Bütün testler Fırat Üniversitesi'nde yapılıyor. Birçok merkezimizde test alınıyor ama testlerin hepsi Fırat Üniversitesi'nde yapılıyor ve 24 saat içinde bütün testler çıkıyor.” diye konuştu.