İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları

Elazığ il protokolü, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kutlama mesajları yayımladı.

İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte o mesajlar:

İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları

ELAZIĞ VALİSİ ÖMER TORAMAN:

Vali Toraman, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Toplumsal hayatımızın içerisinde, Türk Kamu Yönetiminin ve yerel demokrasinin mihenk taşlarından biri olan muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir köprü işlevi görmektedir.

Muhtarlarımız, görev yaptıkları köy ve mahallelerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekle beraber, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimle göreve geldiklerinden dolayı önemli bir görevi ifa ederek aynı zamanda vatandaşlarımızla devletimiz arasında bilgi akışını sağlayarak, vatandaşların sorunlarını, isteklerini kamuya taşımaktadır.  

İlimizde tüm mahalle ve köylerinde fedakârca görev yapan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü” kutluyor, ebediyete irtihal eden muhtarlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum."

İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK:

Milletvekili Balık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 2 asırlık köklü bir geçmişe sahip olan  muhtarlık müessesesi yerel yönetim sisteminin en önemli unsurlarından biri ve demokrasi zincirinin ilk halkasıdır. 

Milletimizin doğrudan temsilcisi olarak önemli bir görev üstelenen muhtarlarımız, Devletimiz ile Milletimiz arasında gönül köprüsü kurarak kendi sorumluluğunda olan mahallelerdeki, köylerdeki sorun, talep ve beklentilerin çözümü hususunda kamu kurumlarıyla ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden hizmet merkezleridir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti Hükümetimizin iktidara geldiği günden bu yana muhtarlarımıza gerek özlük haklarının iyileştirilmesiyle ve gerekse Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan muhtarlarla sık sık yapılan toplantılar ile muhtarlarımıza tanınan pozitif ayrımcılığı ortaya koymaktadır. Ayrıca  2015 yılında yayımlanan genelgeyle muhtarlarımızın ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri oluşturmak amacıyla, 19 Ekim Muhtarlar günü ilan edilmesinin de hükümetimizin muhtarlarımıza verilen önemi gözler önüne sermektedir. 

İlimizin siyasileri olarak bizler de hafta içi meclis çalışmalarımızdan hemen sonra, şehrimizde vatandaşlarımızı ziyaret etmenin yanı sıra, ilimizin dört bir tarafında bulunan mahalle ve köy muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunup, vatandaşlarımızın beklentilerini daha hızlı çözüme ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. 

Bu vesileyle; Milletimize hizmet yolunda birlikte yol yürüdüğümüz başta şehrimizin kıymetli muhtarları olmak üzere, ülkemizde önemli bir görevi ifa eden demokrasimizin temel taşı tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI:

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Başkan Şerifoğulları, mesajında şunları kaydetti: “Muhtarlık müessesesi, demokratik kültürümüzün en köklü ve temel mihenk taşları arasındadır. Yerel yönetimlerin ilk halkası olan muhtarlarımız, hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında en önemli yol arkadaşlarımızdır. Şehrimizin dört bir yanında gören gözümüz, işiten kulağımız olan muhtarlarımız,  şehrimizin ihtiyaçları ve gelişimi noktasında da çözüm ortaklarımızdır. Göreve başladığımız günden bugüne her daim omuz omuza çalıştığımız muhtarlarımızla oluşturduğumuz birliktelik şehrimize hizmet yolculuğumuzda her daim en güçlü şekilde devam edecektir. 

En ücra noktadaki vatandaşımızın dahi ihtiyaçlarını, taleplerini yetkili mercilere ileten ve hizmetin vatandaşa ulaşmasını sağlayan muhtarlarımıza özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 

Bu vesileyle ilimizde görev yapan tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları
AK PARTİ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM:

Başkan Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi; "Muhtarlarımız, mahallelerde devletimizin ilk muhatap aldığı mercidir. Muhtarlarımız, yaşadıkları mahallelerin her türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiriyorlar. Muhtarlarımız, vatandaşlarımıza hizmetlerin götürülmesi noktasında önemli bir misyon üstleniyorlar. Yerel yönetimlerin en küçük birimi olmasına rağmen yaptıkları hizmetlerle büyük işler başaran kıymetli muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyor, hepsine ayrı ayrı muhabbetlerimi iletiyorum. Bu duygularla mahallelerimizde vatandaşlarımıza öncülük eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum."

İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları

MHP ELAZIĞ İL BAŞKANI SEMİH IŞIKVER:

İl Başkanı Işıkver, mesajında: "Seçimle göreve gelen Muhtarlarımız, demokrasimizin temel taşlarıdır. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup; köylerimizde ve mahallelerimizde devletimizin gözü ve kulağıdır. 

Toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olan Muhtarlık müessesesi, hizmet odaklı anlayışın hayata geçirilmesinde vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bizler de MHP Elazığ İl Teşkilatı olarak, ilimizdeki tüm köy ve mahalle Muhtarlarımızla iyi ilişkiler içerisinde olarak, irtibatı daima sağlayarak, istişareler halindeyiz.. Değerli Muhtarlarımızın köyleri ve mahalleleri adına dile getirdikleri sorunların en kısa sürede çözülmesi noktasında azami gayret sarf etmekteyiz. Vatandaşımızın üzüntüsünde ve sevincinde gönül rahatlığıyla kapısını çaldığı bir makamda görev yapan Muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır. Bizlerle köylerinin ve mahallelerinin gelişimi noktasında çözüm ortaklığı yapan tüm Muhtarlarımıza, ortaya koydukları özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta ilimizde görev yapan Muhtarlarımız olmak üzere tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlarken; ebediyete irtihal eden Muhtarlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

İl Protokolünden Muhtarlar Günü Mesajları

YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ÖMER ATEŞ:

Yerel yönetimlerin ilk adımı olan muhtarlık görevinin halka hizmette önemli bir kurum olduğuna dikkat çeken Ateş,  halkımızın tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olan muhtarlarımızın bu kutsal görevi özveri ve başarıyla sürdürdüklerini dile getirdi.

Muhtarlarımızın kendi görev ve sorumlukları yanında mahallesinde yaşayan insanların tüm sorun ve problemlerinle ilgilenen ve çözümü için ilgili kamu kurumlarıyla sürekli irtibatta olan dolayısıyla devlet-millet kaynaşmasına önemli katkıları olan bir misyonu yerine getirdiklerini ifade eden Ateş, şunları söyledi: “Halkımızın mahalli ve müşterek sorunlarını yerinde tespit eden, çözüm noktasında mülki amir ve bürokrasi ile köprü görevi gören, aksaklıkları dile getiren ve muhtarlarımız bu özellikleriyle halkımız da sesi ve sözcüsü olmaktadırlar. Bu kutsal görevi başarıyla yaparak halkın teveccühünü kazanan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı diliyorum.”