İl Müdürü Erman: 'Misyonumuz Vatandaşlarımıza En İyi Şekilde Hizmet Etmektir'

Sosyal Güvenliğin amacı paydaşlarımızı, toplumu, Sosyal Güvenlik alanında bilinçlendirmek, Kurumumuzca yürütülen faaliyetler hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmektir.

İl Müdürü Erman: 'Misyonumuz Vatandaşlarımıza En İyi Şekilde Hizmet Etmektir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu Elazığ İl Müdürü M. Sıtkı Erman, Toplumda farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme açısından Sosyal Güvenlik Kurumu'nu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bazı etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.

Erman Açıklamasında: "2022 Yılı Bilgilendirme ve Rehberlik Programı kapsamında, Kayıtlı olarak çalışmanın önemi, kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalışmaktayız.

Toplumda farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme açısından Sosyal Güvenlik Kurumu'nu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız.

Paydaşlarımız olan sendikalar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kamu yöneticilerine ziyaretler gerçekleştireceğiz. Yerel televizyon kanallarında kayıt dışı istihdamla mücadele ile ilgili yaptığımız çalışmalar, sosyal güvenlik kavramı, reformun getirdikleri, 5510 sayılı Kanun ile gelen hak ve yükümlülükler ile yapmakta olduğumuz çalışmaları anlatmak amacıyla çeşitli programlara katılacağız. Yerel yönetimlerle yaptığımız iş birliği ile hazırladığımız yazılı ve görsel tanıtım ve bilgilendirici materyaller vatandaşlarımıza, işverenlerimize ulaştırılacak.

SGK’da çalışanlar sayesinde çok sayıda hizmet beşikten mezara kadar tüm vatandaşlarımıza verilmektedir.

Ancak bu hedefin gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan çalışan personelimizdir.

Sosyal Güvenliğin sağlanmış olması, vatandaşın devlete olan güven ve desteğine de olumlu katkı sağlar.

Sosyal Güvenlik insan için bir hak, Devlet bakımından  da bir yükümlülüktür.

Devletimiz; vatandaşlarımızın Sosyal Hizmetlerden ve Sağlık Hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gereken bütün çalışmaları yürütmektedir.

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak misyonumuz vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmektir" ifadelerine yer verdi.