İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Yeni Proje!

Nisa Yılmaz/ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim kapsamında hazırlamış olduğu 'Kurumsal İmajın Geliştirilmesi, Etkili İletişim ve Personelin Stres Yönetimi' Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Yeni Proje!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gerçekleştirdiği projelerle hem Elazığ’da hem de Türkiye gündeminde sıkça yer alıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce başvurusu yapılan “Kurumsal İmajın Geliştirilmesi, Etkili İletişim ve Personelin Stres Yönetimi” Projesi 13 Kasım’da onaylandı. Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, projeye dair ilk açıklamayı Hakimiyet’ e yaptı.

“Kurumsal İmajın Güçlenmesi, Eğitimlerin Bir Yansıması Olacaktır”

Karahan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Tarımdaki küresel rekabette başarılı olmanın yolu, bilgi üretimine katkıda bulunan, eleştirel düşünceye sahip, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, bilgi toplumu insanının özelliklerini taşıyan, tarıma dayalı mesleklerde ve kurumlarda başarılı bireyler yetiştirmektir. Bu sebeple Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatlarında çalışan teknik personelin tarımsal üretimin ve verimliliğin arttırılması konusunda başarıya ulaşmak için bilimsel verilerle hazırlanan stratejik planlamanın üreticiden tüketiciye koordinasyonunun etkin bir şekilde yürütülmesi noktasında önemli görev ve sorumluluğa sahip olması bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Bununla birlikte kurumsal imajın geliştirilmesi ancak teorikteki eğitimler ve pratikteki uygulamalarla gerçekleşebilecektir. Çiftçi ve üreticide oluşan kurumsal imaj algısının güçlendirilmesi alınan eğitimlerin bir yansıması olacaktır."

“Eğitim 10 Gün Sürecek”

Karahan, "Teknik eğitime katılacak olan İl ve İlçe Müdürlüğümüz personelleri de edindikleri bilgileri İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli diğer personellere aktaracaklardır. Böylece İl ve İlçe Müdürlüklerimizde çalışan personellerimiz de kurumsal nitelik ve kalite perspektifinde olumlu gelişim ortaya koyacaktır.

Proje Kurumsal İmajın Geliştirilmesi, Etkili İletişim ve Personelin Stres Yönetimi Eğitimi konularında otuzar kişiden oluşan, iki grup halinde 5 gün olarak düzenlenecek eğitimlerden oluşacaktır." dedi.

“Eğitim Sonrası Personel, Etkin, Hızlı ve Kararlı Bir Biçimde Çalışma Yürütecek”

Eğitim alan personelin etkin bir şekilde çalışma yürüteceğine değinen Karahan, şunları ekledi: "Proje sonrasında, eğitim alan personelimiz, İlimizde tarımsal üretim faaliyetlerinin tüm aşamalarında yer alan kesimlere daha hızlı ve daha nitelikli hizmet sunacak, yeni vizyonlar ortaya koyacak, bu durumda; kısa ve orta vadede üretim, verimlilik ve pazarlamada olumlu gelişmeler sağlayacaktır. Müdürlüğümüz tarafından atılacak adımlarda teknik eğitime katılan personelimiz, daha etkin, hızlı ve kararlı bir biçimde çalışmalar yürütebilecektir.”

Projeden Kimler Yararlanabilecek;

İlimiz çiftçilerinin tümü, İlimizde tarımsal proje uygulamayı planlayan müteşebbisler, İlimizde bulunan tarımsal kooperatifler ve birlikler, İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personeller, Tüketiciler, uluslararası pazarlar, tarımsal ürünleri girdi olarak kullanan sektörler. Hedef gruplarda ise; İl Müdürlüğümüzde görevli 50 teknik personel, İlçe Müdürlüklerimizde görevli 10 teknik personel yararlanabilecek.