İkinci Üniversite İçin İlk Adım

Akademik başarıları ve elde ettiği ödüllerle adından söz ettiren ve geçtiğimiz günlerde 'Araştırma Üniversitesi' unvanı alarak ülkemiz üniversiteleri arasında ilk 20'ye girerek gururumuz olan Fırat Üniversitesi, ikinci üniversite için ilk adımı attı ve Harput yerleşkesinde içerisinde çok sayıda derslik olan ve 16 bin metrekareden oluşan bina ihalesine çıktı

İkinci Üniversite İçin İlk Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

45 bin öğrencisi ile Elazığ’ın “eğitim şehri” olmasında önemli bir marka değerimiz olan Fırat Üniversitesi, akademik başarılar yanında yeni yatırımları ile de  şehrin lokomotifi olmaya devam ediyor. 

Uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından yapılan araştırmalarda birçok öğretim üyesinin akademik başarı elde etmesi ve  gerçekleştirdiği projelerle birçok ödül alarak başarı grafiğini yükselten Fırat Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde de YÖK tarafından “Araştırma Üniversitesi” unvanını alarak ülkemizde bulunan ilk 20 üniversite arasında girmeyi başarmıştı.

Fırat Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında başarı sıralamasında da yükseldi.Toplam 179 üniversitenin değerlendirmeye alındığı URAP verilerine göre 2021-2022 sıralamasında 24’üncü sıradan 22’nci sıraya; 121 devlet üniversitesi arasında ise 19’uncu sıraya yerleşti. 

Fırat Üniversitesi  mühendislik alanında ise Türkiye’nin en iyi 7. üniversitesi oldu.”Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 42 akademisyen ile yer alan Fırat Üniversitesi, etkili bilim insanları listesinde Türkiye’den en fazla akademisyeninin bulunduğu 2. üniversite oldu.

DİŞ HASTANESİ YÜKSELİYOR

Göreve geldikten sonra hem akademik başarı, hem öğrencilerin problemleri hem de öğretim üyelerinin çalışma koşulları ile yakından ilgilenen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin sağlık alanındaki konumunu yükselterek daha iyi noktalara gelmesi için mevcut hastanenin bakım onarımlarını gerçekleştirmiş, iki kişilik olan hasta yatış odalarını tek kişilik hale getirmek için çalışma başlatmıştı.

Prof.Dr. Göktaş, bu çalışma yanında Diş Fakültesi ve Hastanesi binası için de önemli bir gayret ortaya koymuş ve Diş hastanesinin temelini atılmasını gerçekleştirmişti.
Büyük bir hızla devam eden Diş Hastanesinin önümüzdeki yıl hizmete girmesi bekleniyor.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN İLK ADIM

Akademik başarılarını kurumsal gelişme, yeni bina ve derslikler inşa etme ile taçlandıran Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bir sözünü daha tuttu ve önümüzdeki yıllarda ilimize Harput Üniversitesi adıyla ikinci üniversiteyi kazandıracak ilk adımı attı.

Fırat Üniversitesi, Malatya yolu kesik köprü mevkiinde bulunan yeni adıyla Harput yerleşkesinde yüzlerce derslik, sosyal alan ve diğer donatılardan oluşan 16.600 metrekarelik bir bina için yapım ihalesine çıktı.

İHALE KAPSAMINDA NE VAR?

Fırat Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından çıkılan ihale bilgileri şunlar:

İhale Adı: Fırat Üniversitesi Harput Yerleşkesi B Blok Merkezi Derslikler Binası Yapım İşi

Niteliği ve Türü: 1 adet yapım işi- Bodrum+zemin kat+2 kat toplam alanı 16.600 metrekare olan Harput Yerleşkesi B Blok Merkezi Derslikler Binası yaptırtılacaktır.
Yapılacağı/teslim edileceği yer: Fırat Üniversitesi Harput Yerleşkesi 

İHALE 14 OCAK’TA

Fırat Üniversitesi tarafından Harput yerleşkesi üzerinde yapılacak 16.600 metrekarelik binanın ihalesi 14 Ocak 2022 tarihinde yapılacak ve işin süresi 750 gün olacak.
Binanın yapılması ile  Harput Yerleşkesi kampüsü öğrencilerin rahatlıkla zaman geçireceği bir alana dönüşmüş olacak. Geçtiğimiz günlerde dikilen 42 bin ağaçtan sonra bu binanın da yapılması, çevre yolunda nezih bir kampüs olarak da ilimizin vitrini görevini görecek.

ADIM ADIM HARPUT ÜNİVERSİTESİ

Fırat Üniversitesinin Harput Yerleşkesi üzerine yapacağı 16.600 metrekarelik bir bina ile birlikte mevcut İletişim Fakültesi binası ve sonrasında yapılacak binalarla birlikte şehrimizin adım adım ikinci üniversite yolculuğu da başlamış oldu.

FÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, geçtiğimiz günlerde katıldığı Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan Zeki Akbıyık’ın Gündem  programında ikinci üniversite için çalışmalar yapıldığını ve bunun için Harput yerleşkesinin büyük bir imkan ve avantaj olduğunu ifade etmişti.