İkinci Parti Hangisi?

Ak Parti'de milletvekilliği aday adaylığı müracaatı son buldu. Diğer partilerin de bu hafta sonu tamamlanacak olan müracaatlarla ilgili hem parti genel merkezleri hem de il başkanları,  partilerine kaç müracaat olduğuna dair açıklama yapacaklar.

İkinci Parti Hangisi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtemelen yarın itibariyle birçok partiye ait son aday adaylık  listesini bizler de yayınlayacağız.

Geçen seçimlere nazaran ilginin az olmasını beklerken, 2018 seçimlerini aratmayacak bir sayıya ulaşması, siyasete ilginin hala yüksek olduğunu gösteriyor.

Ak Parti’ye yapılan yoğun müracaat listesi de gösteriyor ki ilimizde yine en güçlü parti Ak Parti.

Ak Parti, listesini bölgesel dağılımlar, yeni yüzlerden oluşturabilirse ciddi bir oy trendi yakalayabilir. Zira görünen o ki Ak Parti bu seçimlerde halkın beklentilerine kulak verecek ve yeni yüzleri öne çıkaracağı gibi eski milletvekillerimiz bu seçimin kritikliği ve önemini bildikleri için kendileri de geri duracaklar.

Ak Parti’den sonra milletvekili çıkarmaya en yakın parti hangisi diye bir soruyla bizler de devamlı karşılaşıyoruz. CHP diyenler olduğu gibi MHP’nin milletvekilliğine yakın olduğunu söyleyenler de var. Bunlarla birlikte HDP’nin de milletvekilliğine yakın durduğunu söyleyenler de yok değil.

İyi Parti’nin şansı ise adayına bağlı. Kulislerde sıklıkla konuşulan ithal aday gelirse İyi Parti’nin işi zor. Ancak bölgesel oylara hakim, şehirde karşılığı ve ağırlığı olan bir isimle yarışa girerse İyi Parti’nin şansı  hepsinin önüne geçebilir.