İkinci İhale Alken'in

Elazığ'ın içme suyu, yağmurlama ve kanalizasyon şebekelerinin tümüyle yenilenmesi amacıyla gerçekleştirilen altyapı ihalesinin 2.kısmı da yapıldı. İlk ihaleyi alan Elazığlı firma Ziver İnşaat'ın ardından ikinci ihaleyi de yine Elazığ'ın başarılı altyapı firmalarından Alken İnşaat aldı.

İkinci İhale Alken'in
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın altyapısının tümüyle yenilenmesinde ikinci ve önemli bir eşik daha geçildi. Elazığ Belediyesi tarafından temin edilen ve Japon kredisi ile yenilenecek olan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge yapım işi ihalesinin ardından 2. Bölge ihalesi de gerçekleştirildi.

İKİNCİ İHALE DE TAMAM
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim projeleri arasında yer alan şehrin altyapısının tümüyle yenilenmesini kapsayan ikinci ihale de gerçekleştirildi. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı gereği belediye Web sitesi ile Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarından canlı olarak yayınlanan ihaleyi, ilimiz firmalarından ALKEN İnşaat 298.922.923.00 TL’lik teklifi ile kazandı. 

Elazığ’ın alt yapı sorunu çözülüyor. Seçim döneminde açıklamış olduğu projeleri bir bir yerine getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığlılara verdiği bir sözü daha yerine getiriyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın projeleri arasında yer alan Elazığ’ın alt yapı ihalesi gerçekleştirildi. 

İkinci İhale Alken'in

9 MAHALLEYİ KAPSIYOR
Aksaray, Ataşehir, Beyyurdu, Gümüşkavak, Hicret, Kızılay, Sanayi, Sarayatik ve Sürsürü Mahallelerini kapsayan “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 2. Bölge Yapım İşi İhalesi ”ne 7 firma girdi.

363.569.987.95 TL yaklaşık maliyeti olan ihaleye katılan firmalar ve verdikleri teklifler şöyle:
1-Alken İnşaat Sanayi LTD. Şti - 298.922.923.00 TL
2- ÖN-KA Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. ve Aysel Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. - 317.118.000.00 TL 
3- Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş. – 320.320.320,23 TL
4- Fetvacı Kardeşler İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi – 329.144.781.00 TL 
5-Tekno Kanal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Yuner İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 341.100.630.00 TL 
6-Gurbetoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. – 364.791.542,00 TL
7-SD Group Yıl Yapı A.Ş. ve İçkale Sosyal Hizmetler Taşımacılık İnşaat Gıda Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi – 374.900.990,00 TL 

İkinci İhale Alken'in

İHALEYİ KAZANAN ALKEN OLDU
Elazığ Belediyesi tarafından yapılan ihaleyi, en düşük teklifi veren ilimizin saygın firmalarından ALKEN İnşaat Sanayi LTD. Şti firması 298.922.923.00 TL’lik teklifle kazandı.

İKİ FİRMA DA ELAZIĞLI 
İlimizin altyapısının yenileceği iki dev ihalenin ilimizin saygın ve alanlarında tecrübeli firmaların kazanması ilimiz için büyük avantaj oldu. Bilindiği gibi Elazığ Belediyesi tarafından yapılan “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge yapımı için yapılan ilk ihaleye dört firma katılmış,  altyapı iş bitirme belgeleri olan dört firma teklif vermişti.

Yaklaşık maliyeti 341 milyon 948 bin 64,98 TL olan ihale için kıyasıya bir yarış gerçekleşmiş, Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş. 320.320.320,23 TL teklifle ihaleyi kazanmıştı.

Şehrin altyapısının yenileceği ikinci büyük ihaleyi alan ALKEN, özellikle İstanbul’da önemli altyapı projelerini hayata geçiren sektörde oldukça deneyimli ve kamu kurumları arasında güven sahibi bir firma olarak öne çıkıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını hemşerimiz İnşaat Mühendisi Kenan Altungök’ün yürüttüğü ALKEN Firması, hayata geçirdiği projelerle kurumların tercih ettiği şirket olarak da biliniyor.

İkinci İhale Alken'in

ELAZIĞLI FİRMALAR BÜYÜK ŞANS
İlimizin çok sayıda mahallesini kapsayan içme suyu, kanalizasyon ve yağmurlama suyu altyapı ihalesinin birinci ve ikinci bölümlerinin Elazığlı  firmalar tarafından alınmasının şehrimiz için de büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken vatandaşlar,  bunun şehre ekonomik katkısının büyük olacağını dile getiriyorlar.

ELAZIĞLILAR İÇİN İSDİHDAM
900 gün sürecek altyapı yapım çalışmalarında şehrin birçok cadde ve sokağında altyapı şebeke hattı çalışmaları yapılacağı için bu süre içerisinde vasıflı ve vasıfsız çok sayıda teknik eleman çalışacağına dikkat çeken vatandaşalar, Elazığ firmaları olan Ziver İnşaat ve ALKEN İnşaat firmalarının, bu projede istihdam edecekleri elemanları Elazığlılardan oluşturacak olmasının işsizliğin yoğun yaşandığı ilimiz için de bir avantaj olduğunu dile getiriyorlar.

İkinci İhale Alken'in

HANGİ MAHALLELERİ KAPSIYOR?
Elazığ Belediyesi tarafından şehrin tümünde gerçekleştirilecek altyapı yenileme projesi üç bölge üzerinden yürütülecek. 

1. Bölgede şu mahalleler yer alıyor:
Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Mustafapaşa, Salıbaba, Ulukent, Üniversite, Yıldız Bağları, Zafran ve Yeni Mahalle.

2. Bölge kapsamında bulunan mahalleler:
Aksaray, Ataşehir, Beyyurdu, Gümüşkavak, Hicret, Kızılay, Sanayi, Sarayatik ve Sürsürü Mahalleleri

HANGİ İŞLER YAPILACAK?
Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. ve 2.  Bölge Yapım İşi kapsamında; içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapılacak.

İkinci İhale Alken'in

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “GÜNÜBİRLİK ÇÖZÜMLERDEN UZAK DURDUK”
Elazığ’ın 40 yıldır ele alınmayan altyapı sorununu yapacakları ihalelerle çözüme kavuşturmuş olacaklarının altını çizen Başkan Şerifoğulları, şunları kaydetti: “Biz şehrimizin sorunlarına günübirlik çözüm oluşturma yolunu hiçbir zaman tercih etmedik. Görev süremiz boyunca ilimizin kangrenleşmiş sorunlarını bir bir çözmeye başladık. Şehrin yıllardır ötelenen, ihmal edilen sorunları için kararlılıkla çözüm üretiyoruz. Altyapı problemi de bunlardan bir tanesi ve en önemlisidir. Kısa bir süre içinde bugüne kadar üzeri örtülen bu soruna neşter vurarak, şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme çalışmasını hayata geçireceğiz. Elazığ’ın gelecek on yılları açısından en önemli adım olan altyapı yenileme projemizle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, içme suyu hatları polietilen ve düktil borularla sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlarımız hem kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek, su tasarrufu sağlamış olacağız. Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızla da şehrimizde yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sorunları da çözüme ulaştırmış olacağız.”