İhsan Tarakçı'nın Beklenen Eseri 'Akasya Çiçeği' Pazartesi Raflarda

Elazığ'ın sevilen simalarından İhsan Tarakçı'nın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı 'Akasya Çiçeği' başlığını taşıyan romanı basılarak, internet sitelerinde satışa sunuldu. Eser pazartesi günü de raflardaki yerini alacak.

İhsan Tarakçı'nın Beklenen Eseri 'Akasya Çiçeği' Pazartesi Raflarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKASYA ÇİÇEĞİ; SENDEN, BENDEN VE BİZDEN!

Okurlar ve kitap düşkünlerinin tutkuyla okuyacağı Akasya Çiçeği adlı roman kitap tutkunlarından tam not alacağa benziyor. Hayatın ayak izlerini bulabileceğiniz bu eser okuruna ayı anda farklı iklimleri yaşatacak ve elinizden düşürmesi zor bir eser olacak. “Nisan yağmurunda, leylak ağaçlarının suya olan hasreti vuslata ererken erguvanlara nazire yapan muhteşem renkleri, tanıklık eden gözleri kıskanmaya davet ediyordu… Bu şehrin havası bambaşkaydı. Yağmurlar bir başka yağmakta, çiçekler daha bir çalımla açmaktaydı... Bazı değerlerin öylesine farkına varıyordu ki, “normal insanlar”ın hiç de umursamadığı pek çok konuda, onun tavırlarıydı asıl üzerinde durulması ve ders alınması gereken… Cemil, Marcuse’un deyimiyle “anlamlıyı saçmaya, saçmayı anlamlıya” dönüştüren kayıp bir hikâyenin kabul edilmemiş öznesiydi. Belki de o, öznel hakikatin vücut bulmuş hâliydi…” Gizemli bir coğrafyada yaşayan aydınların, sıradan insanların derin, ironik, hüzünlü hikâyeleri... Esnafı, bürokratı, aydını, mahalle dayanışması... Elinizdeki kitap, anlatının kaçınılmaz dağınıklığını yalınlığı arkasına alarak aşıyor, okura yeni bir alan açıyor” böylesi eşsiz bir eseri ortaya çıkaran İhsan Tarakçı’nın kitabına dair ilk paylaşımı da şöyle oldu…

TARAKÇI, AKASYA ÇİÇEĞİ ROMANI’NDA EMEĞİ GEÇENLERİ UNUTMADI

Tarakçı; “Akasya Çiçeği adlı Roman türü kitabım bugün itibariyle okuyucusuyla buluşmaya hazırdır. Bu eserin hayat bulmasında emekleri yadsınamaz kurumlara ve şahıslara teşekkür borcum var, belirtmek isterim. Öncelikle,  ALFA Basım Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti 'ye,  Yayıncı ve Genel Yayın Yönetmeni: M. Faruk Bayrak'a, Genel Müdür, Vedat Bayrak'a, Koordinatör Çetin Şan'a, Koordinatör Vezir Bülent Sarıyer'e, Basın ve yayımcılık dünyasının saygın yayınevi Alfa Kitap ve yetkilileriyle diyaloğumu sağlayan ve süreci hassasiyetle takip eden şehrimize kendi hizmetleri alanında çıta yükselten, modern kitapçılık mağazacılığı açısından ülkemizin ilk 10 kitap mağazası arasında yer alan batı kitap ve kırtasiye mağazalarının sahibi Mustafa Batı ve Oğuzhan Batı kardeşlerime, eserin, kurgusundan, bölümlerin tasnifine ve teknik analizine kadar hemen hemen her konuda emeği olan Hakan Esen ağabeyime, gerek mesleki yaşantımda gerekse yazım hayatında örnek aldığım değerli büyüğüm, manevi babam Fazlı Köksal 'a,  Avukat Cem Bayındır kardeşime, Öykü yazarı değerli dostum Nazmi Bayri beyefendiye, Yeğenim Doç. Dr. Kadri Kulualp'a, Oğlum Dr. Mühendis Emin Tarakçı'ya, Romanı nihayete erdirmekte yıldığım zamanlarda motivesiyle ve desteğiyle her zaman yanımda olan eşim Ayşegül Tarakçı'ya içten teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek kitapta emeği olanları da unutmadı.

TARAKÇI, KISA BİR SÜRE SONRA OKURLARI İLE BULUŞACAK!

Pazartesi günü eserinin kitap raflarında olacağını değerlendiren Tarakçı; “Akasya Çiçeği, pazartesi gününden itibaren Batı Kitap ve Kırtasiyenin tüm mağazalarında raflarda yerini alacaktır. Kitabı Elazığ dışından tedarik etmek isteyenler internet aracılığıyla kitap sitelerinden ulaşabilirler. Son olarak, önümüzdeki günlerde kitabın lansmanı yapılacaktır. Bu süre zarfında kitabı okuyanlarla kitabın eleştirisini yüz yüze yapabilecek ve güzel bir imza etkinliği de organize edebileceğiz” dedi.