İhale Çanakcı'ya Kaldı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2023 seçimleri öncesinde 21 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Elazığlı bir ismin bakan olmaması durumunu eleştirerek CHP'nin iktidar olması durumunda Elazığlı bir ismin mutlaka bakan yapılacağını açıklamış ve birçok konuşmasında bunun kendisi olacağına dair ipuçları vermişti. 

İhale Çanakcı'ya Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol'un bu açıklaması,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yine Gürsel Erol’un katıldığı bir televizyon programında da teyit edilmişti.

CHP’li Erol, bakanlıkla ilgili düşüncesini daha sonra revize ederek “CHP Elazığ’da iki milletvekili kazanırsa ben bakan olurum” şartına bağlamıştı.

Seçimlerde bir milletvekili çıkartan CHP’nin tek milletvekilini de istifa ettirip Bakan yapamayacağı gerçeğini gören Gürsel Erol, son tahlilde  "CHP iktidar olursa Elazığlı Hemşehrimiz Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı bakan olacak" dedi ve ihaleyi Çanakcı’ya yıktı.

CHP milletvekili Erol’un  bu açıklamayı cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine iki gün kala Elazığ’da yapması, özellikle ilk seçimde Erdoğan’a oy veren milliyetçi ve muhafazakar oyların Kılıçdaroğlu’na transfer etme çabası olarak yorumlandı.

Zira Erol’un bakan olacak dediği İbrahim Çanakcı, Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan ve 2003-2014 yılları arasında aralıksız 11 yıl Hazine Müsteşarlığı yapan bir isim. 

Elazığ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği yüzde 67 oranındaki oyu aşağıya çekmek için seçime sayılı günler  kala yapılan bu açıklama Kılıçdaroğlu’na oy olarak döner mi yoksa istenilen sonuç alınmaz mı bunu pazar günü göreceğiz.