İddia Edilen Kabine Listesinde Gürsel Erol Detayı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Hakimiyet TV canlı yayınında Afet İşleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Bakanlıklarının kurulması konusunda Türkiye'nin adım atması gerektiği konusuna dikkat çekmişti.

İddia Edilen Kabine Listesinde Gürsel Erol Detayı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 27. Dönem Milletvekilliği zamanında Hakimiyet TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunarak afetler konusunda Türkiye’nin önleyici tedbirler alması gerektiğini belirtmiş ve Türkiye’deki afetler ve göç sorunlarına dikkat çekerek iki yeni bakanlığın kurulması gerektiğini şu sözlerle dile getirmişti:

“AFET İŞLERİ VE GÖÇ İDARESİ BAKANLIKLARI KURULMALI”

  Dikkat edin bir yerde afet olduğu zaman her yerde İçişleri ve Çevre Şehircilik Bakanları var. İçişleri Bakanının görev ve yetki alanına baktığınız zaman kabinenin yarısının yetkisi İçişleri Bakanlığında. Terörle mücadele, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, nüfus idaresi, göç idaresi, afet işleri, valiler, kaymakamlar bunların hepsi İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda. Türkiye’nin bütün güvenlik meseleleri gibi önemli konular da doğal olarak İçişleri Bakanlığına bağlı. Ancak bir bakıyorsunuz ki bir bölgede sel olduğu zaman İçişleri Bakanı bir ay boyunca o bölgede kalıyor. Ülkemiz konumu itibariyle stratejik bir konumda. İçişleri Bakanı’nın sel baskınında, yangın durumunda ne işi olabilir? Afet İşleri Bakanlığı’nın kurulması lazım. Bu bakanlığın amacı önleyici tedbirler almak olacak. Bizdeki en büyük sorun önleyici tedbirlerin olmaması. 

Milletvekili Erol'un bu açıklamasının ardından Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir deprem felaketi yaşamış ve konunun önemi bir kez daha gözler önüne serilmişti.

KABİNE LİSTESİ SIZDI İDDİASI

Bugün haber merkezlerine düşen ve yeni kabine listesi olduğu iddia edilen bu listede ise Milletvekili Erol'un talebinin gerçeğe dönüştüğü görüldü. Listede yeni bir bakanlık olarak AFAD ve Göç Bakanlığı'nın kurulduğu ve bu bakanlığın başına Sinan Oğan'ın geçeceği iddia edildi.