İcralık Olduk!

Artan faizler ve enflasyon karşısında eriyen ücretler, kredi kartı borcu nedeniyle takibe düşüp icralık olanları sayısını artırdı.

İcralık Olduk!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı Nisan 2024'te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90,8 oranında artışla 124 bin 959 kişiye ulaştı ve 28 ayın zirvesini gördü.

Bu tablo da gösteriyor ki başta emekli ve çalışanlar olmak üzere her kesimden insanımız yaşamlarını sürdürebilmek ve asgari düzeyde bir yaşam sürmek için maaşları yetmediğinden kredi kartına yükleniyor ve bunun borcunu da kapatamayınca icraya takılıyor.

Takibe takılan kart sahipleri arasında aşırı ve ölçüsüz tüketimin de payı elbet vardır ama kahir ekseriyet gelirleri yetmeyip hayatını kart alışverişleri üzerinden sürdürürler.

Aylarca sadece asgari ödeme tutarını ödemeye muktedir olan vatandaşların sayısı bu gidişle daha da artacak gibi.

 Enflasyonun durma hatta inişe geçtiğine dair yöneticilerin bazı açıklamaları var lakin piyasada zam haberleri de dur-durak bilmiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programımız beklediğimiz gibi ilerliyor, 2026 hedefimiz tek haneli enflasyon dese de piyasanın bu iyi niyet cümlelerine çok da olumlu tepki vermemesi, kredi kartı sebebiyle icralık olanların sayısını daha da artıracak gibi.