İbrahim Bahşi: 'İstanbul Sözleşmesi Toplumun Değerleri İle Bağdaşmıyor'

EROL KARA/Memur-Sen Elazığ Temsilcisi İbrahim Bahşi, İstanbul Sözleşmesi'nin toplumun değerleriyle bağdaşmadığını belirterek, bu sözleşme kadına yönelik şiddetin önlenmesinde alternatifsiz ve vazgeçilemez bir anlaşma olmadığını söyledi.

İbrahim Bahşi: 'İstanbul Sözleşmesi Toplumun Değerleri İle Bağdaşmıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahşi, bir takım ülkelerin İstanbul sözleşmesi, HDP’li Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve Merkez bankası başkanının değişmesini bahane ederek ülkemize yönelik dolar ve kur üzerinden saldırıda bulunmasının Türkiye’nin hem bölgede hem dünya da lider konumunda olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğine işaret ederek,” Bizim şu günlerde birlik beraberliğe ihtiyacımız var, biz kenetlenirsek, bu süreci en iyi şekilde atlatırız.” dedi.  
 
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini söyleyen Memur-Sen Elazığ il Temsilcisi İbrahim Bahşi,“Bu ülkede İslami hassasiyeti olan bütün STK’ lar sözleşmenin kaldırılması yönünde çalışmalar yaptı. Bizde Aile bütünlüğünün korunması ve bu sözleşmenin gayri meşru ilişkilerin manevi değerlerimize aykırı olan maddelerinden dolayı bu serbestliği sapkınlığı aile bütünlüğünün bozulmasına kapı açtığı için karşı çıktık. Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile kaldırıldı. Tamamen toplumun yapısını bozmak için hazırlanan sözleşmenin kaldırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz” dedi. 

KENETLENMEMİZ GEREKİR 

Bahşi,”Topluma zarar veren bütün derneklerin faaliyetlerinin durdurulmasını talep ediyoruz. İstanbul sözleşmesinin kaldırılması demek kadına şiddetin artacağı meşrulaştırılacağı anlamın gelmez. 2011 de kabul edilmesine rağmen veriler ortada. Bu şiddetin azalacağına dahil bir sözleşme değil. Biz toplum olarak özümüze dönersek sorun kalmayacaktır. İstanbul sözleşmesi ve Merkez Bankasının değişmesini bahane ederek dolar yükseltilmesi maalesef insanımızın cebindeki paranın % 15’ini  eridiğini görüyoruz.  Biz toplum olarak bu tür durumlarda siyasi görüşümüz ne olursa olsun birlik için de dalga kıran etkisi ile etkisiz hale getirip kenetlenmemiz gerekir. Bu ilk değil bunu 17-25’de de gördük sonrasında da gördük. Şükürler olsun ki her dalgalanmada çok etkilenen bir ülke değiliz. Bizim şu günlerde birlik beraberliğe ihtiyacımız var biz kenetlenerek omuz omuza bir süreci en iyi şekilde atlatırız. Hem bölgede hem de dünya da lider konumunda bir ülkeye karşı zaman zaman bu tür girişimler olacaktır. Yeter ki biz birbirimizin hukukunu koruyarak farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görerek birlik beraberliğimizi koruyalım. Bu ülke her şeyin üstesinden gelir.” şeklinde konuştu.