HUZURUN TEMİNATI

Erkan BAY/Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler,halkın huzuru ve mutluluğu için gece gündüz demeden görevlerinin başında hizmet veriyor.

HUZURUN TEMİNATI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkın huzuru için 24 saat görev başında olan Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler,yaptıkları çalışmalar ile büyük bir  takdir kazandı.

Vatandaşların huzurlu bir ortamda yaşamaları için görevlerinin başında olan ekipler,bölgesinde özellikle uyuşturucu tacirliği yapan şahısların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Bölgesinde özellikle uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonlar da büyük bir başarı elde edilirken,terör ile mücadele de ise büyük bir başarı sağlandı.

HAKİMİYET GAZETESİ OKUYUCULARI İÇİN ARAŞTIRDI

Elazığ Valiliği koordinesinde Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yaptığı başarılı operasyonları,Elazığ Hakimiyet Gazetesi okuyucuları için araştırdı.

2018 yılı içinde yaptığı çalışmalar ile Elazığ’da büyük bir güven duygusu oluşturan Jandarma ekipleri,terör örgütlerinin  etkisiz hale getirilmesi için büyük bir gayret  gösteriyor.

TERÖRİSTLERE BÜYÜK DARBE

Jandarma ekiplerinin bir kaç gün önce Karakoçan ilçesinde teröristlerin eleman ve erzak taşımak için kullandıkları bot ve malzemelerin ele geçirilmesi,Türkiye’de büyük bir ses getirdi.Ulusal medya da Elazığ İl Jandarma ekiplerinin yaptığı bu başarılı operasyon takdir edildi.

Haber de  İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik çalışma yapıldığı belirtilmiş, Bu kapsamda, terör örgütüyle bağlantılı olduğu tahmin edilen eleman ve erzak taşımak maksadıyla kullandığı araçların bulunması için operasyon yapıldığı ifade edilmişti.

Operasyonda, 1 adet dört kişilik lastik bot, 2 adet kürek, 2 adet 12 volt akü, 4 adet can yeleği, 1 adet bot motoru, 1 adet bot şişirmede kullanılan pompa, 1 adet motor takma aparatı, 1 adet tamir kiti ele geçirildiği belirtilmişti.

ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Elazığ’ın bölge de ulaşım noktasında önemli bir yere sahip olmasından dolayı özellikle zehir tacirleri uyuşturucu sevkiyata önem vermesinden dolayı,jandarma ekipleri 24 saat Elazığ’ın önemli noktalarında arama çalışmaları yaparak uyuşturucu sevkiyatına büyük bir darbe vuruyor.2018 yılında jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonlar ve arama çalışmalarında zehir tacirlerine fırsat vermedi.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yakaladığı uyuşturucu miktarı,2018 yılında Türkiye genelinde büyük bir başarı sağladı ve bölgesinde uyuşturucu tacirlerine en büyük darbe vuran il oldu.

KAÇAK GÖÇMENLER İLE MÜCADELE

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler,Türkiye’ye kaçak yollar ile giren göçmenler konusunda da titiz çalışmalar yürüttü.Kaçak yollar ile Türkiye’ye gelerek,Elazığ üzerinden büyükşehirlere ve oradan da Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler,ekipler tarafından sıkı denetimler sayesinde yakalanarak Göç idaresine teslim edildi.Göçmenlerin her türlü ihtiyacı da yine Mehmetçik tarafından sağlandı.

ÖĞRENCİLER ASKER AMCALARI İLE DAHA MUTLU

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler,son zamanlar öğrenci servislerinin de denetimlerinde aktif rol oynadı.Elazığ ilçelerinde öğrenci taşıyan servisler jandarma ekipleri tarafından denetlendi.Özellikle öğrenci velilerinin de denetimlere katılması ile birlikte,çocukların daha huzurlu bir ortamda ulaşımı sağlanması için büyük bir gayret gösterildi. Denetimler jandarma ekiplerinin,öğrencilere  çeşitli hediyeler vermesi de güzel görüntülere sahne oldu.

SOSYAL PROJELERE BÜYÜK BİR ÖNEM VERİLİYOR

Jandarma ekipleri,Elazığ’da sosyal projeler ile de büyük bir beğeni kazandı.Ekipler,21 Mart Down Sendromu farkındalık günü kapsamında,Down Sendromlu çocuklar ile bir araya geldi.Etkinlikte jandarma ekipleri,down sendromlu çocuklar ile yakından ilgilenerek,çeşitli hediyeler verdi.Aileler de jandarmanın gösterdiği bu yakından ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek,teşekkürlerini iletti.

JANDARMA GÜNLÜK YAŞAMIN HER ALANINDA VAR

Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu,geçmiş dönemlerde yapmış olduğu açıklamalarda,’’Jandarma,Türkiyemizin bölünmez bütünlüğünün  korunması ve milletimizin güvenliğini sağlamak gibi göstermiş olduğu  mücadele ile her zaman takdir kazanmıştır. Jandarmamız günlük yaşamın her alanında, gece gündüz demeden, halkımızın hizmetinde olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir"demişti.