Huzurlu Girdik, Devamı Gelsin…

Elazığ'da 2023 yılının son gecesinde il protokolü ziyaretlerini yaparken, güvenlik güçlerimiz de sabahın ilk saatlerine kadar halkımızın huzurlu bir yılbaşı geçirmesi için denetim yaptı. Yılbaşı akşamı Elazığ'da herhangi bir üzücü olay yaşanmazken, halkımız huzurlu bir şekilde yeni yıla girdi. 

Huzurlu Girdik, Devamı Gelsin…

Elazığ’da 2023 yılının son gecesinde Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren ve İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, güvenlik güçlerini ziyaret etti. 

Malatya yolunda bulunan kontrol noktasında nöbet tutan güvenlik güçlerini ziyaret eden il protokolu,  güvenlik güçlerine baklava ikram etti,  yeni yıllarını da kutladı. Burada sürücülerin de yeni yılı kutlayan il protokolü, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’nde ekipler ile bir araya geldi.

Huzurlu Girdik, Devamı Gelsin…

VALİ TORAMAN: “TÜM KOLLUK PERSONELİ SAHADA” 

Vali Toraman yaptığı açıklamada, “Yılı bitiriyoruz. 2024 yılına geçiyoruz. Dolasıyla bu güne mahsus olmak üzere vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için öncelikli olarak tüm tedbirlerimizi aldık. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığımız gerekli planlamalarını yaptı. Tüm personelimiz şuanda sahada. Hepsini ziyaret ettik. Şuana kadar Elazığ’da yılbaşı sakin ve huzurlu geçiyor. Bunun için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm kolluk personeli sahada. Vatandaşımızın emniyeti için görev yapıyorlar. Kazasız belasız bu günü de atlatırız” diye konuştu.

Huzurlu Girdik, Devamı Gelsin…

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN İTFAİYE PERSONELİNE ZİYARET 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise 2023 yılının son gününde itfaiye personeliyle bir araya gelerek, yeni yıllarını kutladı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeni yıl dolayısıyla itfaiye personeliyle bir araya geldi. İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün’den bilgiler alan Başkan Şerifoğulları, yeni yıla görevi başında girecek olan personelle sohbet etti. 

2023 yılına büyük bir afetle başladıklarını hatırlatan Başkan Şerifoğulları, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi diye tabir edilen ve 11 ili etkileyen, 13 milyon insanımızı doğrudan etkileyen afeti hep birlikte yaşadık. Burada hem il olarak afetzedeydik. Kentte hızlı bir şekilde ilk tespitler yapıldıktan sonra çok ciddi manada bir yıkım söz konusu olmadığından dolayı hızlı bir şekilde 112 itfaiye müdürümüze talimat vererek Malatya’ya görevlendirdik. Malatya’da sizler gerçekten kahramanlık örneği sergilediniz. Orada çok güzel işler yaptınız. Bir kez daha sizlere teşekkür ederim. İtfaiye birimimiz belediyemizin yüz akı, aynı zamanda bölgeye de örnek olacak çalışmalar yapıyor” dedi.

Huzurlu Girdik, Devamı Gelsin…

DENETİMLER SABAHA KADAR SÜRDÜ 

Elazığ’da yeni yıla görevleri başında giren trafik ekipleri, 2023 yılının son dakikalarında ve 2024 yılının ilk dakikalarında denetimlerini sürdürerek, kurallara uymayan sürücülere ceza kesti.

Elazığ’da 2024 yılına girerken şehrin birçok noktasında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından uygulama yapıldı. Evrak, ehliyet, alkol, emniyet kemeri ve egzoz kontrolü yapan ekipler, kurallara uymayanlara ceza kesti. 2023 yılının son trafik cezası alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 lira oldu. 2024 yılının ilk cezası ise saat 00.01’de muayenesiz araç kullanmaktan kesildi. Aracının muayene zamanı geçen ve yaptırmayan sürücü B.F.’ye bin 506 lira ceza kesildi.

Huzurlu Girdik, Devamı Gelsin…

ÜZÜCÜ OLAY YAŞANMADI 

Elazığ’da yılbaşı akşamı güvenlik güçlerinin yoğun denetimleri sayesinde herhangi bir asayiş olayı ve üzücü bir olay yaşanmadı. Sabahın ilk ışıklarına kadar Elazığ genelinde ekiplerin denetimleri hem huzurlu bir yılbaşı geçirilmesine neden oldu hem de istenmeyen olayların önüne geçilmesine sebep oldu.