HUZUR ŞEHRİ

HUZUR ŞEHRİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta Kanal 23 Televizyonuna ait binanın önünde bir araca kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı bir saldırı meydana gelmişti ne yazık ki! Neyse ki bu saldırıda yaralanan olmamış̧, park halinde bulunan araç̧ kurşunlara hedef olmuştu. 

Bugün olayı gerçekleştiren saldırganların yakalandığı haberine hep beraber çok sevindik. Elim bir hadise çünkü! Ve benzerlerinin şehrimizden, ülkemizden fersah fersah uzak olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca olay mağdurlarına da tekraren geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Yakalanan şahısların, saldırının sebebi konusunda konuşmaması olaya farklı bir nitelik ve arka bahçe kazandırıyor ve bunu iyi analiz etmek durumundayız. Fail, yaptığı fiilin amacını ve gerekçesini gizliyorsa, ya sebebi kendi de bilmiyor ve sadece bu eylemi yapması istenmiştir, ya da biliyor ama asıl azmettirici ortaya çıkmasın diye gizliyordur. Neyse bu konu emniyet güçlerimizin işi ve bu meselenin de iç yüzü çıkacaktır ortaya.

Bu yazıyı kaleme almamızın asıl nedeni bu ve benzeri bir olayla karşılaşınca insanlarımızın gösterdiği  refleks hatta yorumlarıyla yaptıkları benzetmelerdir.

Elim bir hadise olduğunu ve kimsenin maruz kalmasını hicbirimizin istemeyeceğinden  şüphe duymuyoruz.

 Fakat bir olaydan yola çıkarak, meseleyi  genele yaymak, bir hadise ile şehrimize "Texas" mahlası eklemek en az olay kadar yanlıştır ve olmaması gerekir. Yani bazı durumlar için teşbihte hata olabiliyor! 

Ağzımızdan dökülenlerin ve yaptığımız benzetmelerin huzur  şehri Elazığ'ımıza yapıştırılacak ve olumsuz algı yaratacak bir  durum haline gelmesi, şehre haksızlık olur, kötülük olur. 

Silahlı saldırıların ve cinayetlerin kol gezdiği dünyaya mâl olmuş  kronik şiddet kenti haline gelen bir kentle asla eş değildir şehrimiz! Kaldı ki bu tür adli vakaların, saldırıların olmadığı il mi var Allah aşkına..

Hepimiz şehrimizden elbette sorumluyuz. Nahoş olaylar yaşanmasını istemeyiz. Ama olan bir vakayı da şehrin imajını ve itibarını zedeleyecek tarzda sunmanın da çok doğru olmayacağını bilmeliyiz.

Şehir olarak zor süreçlerden geçiyoruz. Bunca zorluğun içerisinde şiddetin kol gezdiği bir kentle özdeştirilmek çok duyarlı bir yaklaşım olmaz ve hatta şehrimizin imajına  gölge düşürme niteliği taşır. 

Bizim insanımızın yüzde 99’u  merhametli, şefkatli, maneviyatı yüksek, insanî birçok güzelliği ile müstesna şahsiyetlerden oluşur.... İki kendini bilmez yüzünden bizim şehrimiz texas olmadı olamaz!