Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'

Başak MERAL GÜNDÜZ/Hüseynik'ten çıktım şeher yoluna'türküsüne konu olan Hüseynikten Harput'a uzanan 'yürüyüş yolu'projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRKÜLERE KONU OLAN “ŞEHER YOLU’NUN” YAPILACAK REKREASYON ÇALIŞMALARIYLA YENİDEN ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞMASI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR

Elazığ Belediyesi tarafından 4 bin yıllık tarihe sahip,Anadolu medeniyetinin önemli kavşaklarından biri olan kadim şehir Harput’un,kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması doğrulrusunda çalışmalara devam ediliyor.

Harput’ta yer alan tarihi yapıların resterasyonu ve kültürel zenginliğinin yaşatılmasına yönelik çalışmalar devam ederken,tarihi süreçte kervanların kullandığı ve türkülere konu olan Şeher Yolunun yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla yeniden eski cazibesine kavuşması için de çalışmalara devam ediliyor.

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Harput-Hüseynik mahalleleri arası tarihi yolun açılması amacıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda,yol güzergahında güvenlik açısından ihtiyaç duyulan kısımlarda taş duvar örüm çalışması gerçekleştirildi. 

Alt yapı çalışmaları bitirilen proje alanında yol boyunca bitkisel bütünlüğün sağlandığı ağaç dikim çalışmaları daha önceden yapılmıştı.  

Üst yapı çalışmalarında Hüseynik ile arkeolojik sit alanı olan “Nevruz Ormanları” arasında Harput’un dokusuna uygun yürüyüş yolları, bay ve bayan tuvaletler ile engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği tuvaletin yanı sıra mescit bulunmaktadır. Bütün Elazığ’ın eşsiz güzelliğini ayaklar altına seren noktalarda seyir yerleri ve seyir terasları oluşturuluyor.

TAMAMEN BİR YÜRÜYÜŞ YOLU MANTIĞIYLA YOLA ÇIKAN PROJE YERLEŞKESİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ TARAFINDAN KORUNACAKTIR

Projenin, Nevruz Ormanları kısmında fotoğraf çekim alanı, ahşap traverslerin kullanılacağı yürüyüş yolları ve alanın aydınlatılmasını sağlayan solar aydınlatma direkleri kullanılacaktır. Nevruz Ormanlarının eteklerinde yaklaşım 10.000 m2 alan içerisinde çocuk oyun gurupları ile sağlıklı yaşam için fitness aletleri, kademeli oturma yerleri, kameriye ve barbekülerin bulunacağı yeşilin tabiata kendini hissettirdiği peyzajıyla öne çıkan bir piknik alanı oluşturulmaktadır. 

Tamamen bir yürüyüş yolu mantığıyla yola çıkan proje yerleşkesi güvenlik görevlileri tarafından korunacaktır. İki noktada inşa edilecek olan güvenlik kulübeleri vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği açısından önem arzetmektedir. Projenin 90 araçlık otoparkının yanısıra, yer yer oturma gurupları ve çeşmeler olacaktır. Yaklaşık 2200 metre yürüyüş mesafesi olan proje, 6 metrelik yürüyüş yolları ve kaldırım olarak dizayn edildi. Yol üzerinde ATV’ lerin de hizmet vereceği yol, otopark kısmına kadar araç ile çıkılabilinecek ancak sonrasında tamamen yürüyüş yolu olarak devam edilecektir. Hizmete sunulmasıyla birlikte tüm Türkiye’de ses getireceğine inanılan bir proje olarak görülmektedir. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yakından ilgilendiği ve önem verdiği bir proje olan tarihi Hüseynik yolu projesi , eşsiz manzarası ve güzelliğiyle vatandaşlarımızın tamamen hava alacakları   ve dinlenebilecekleri bir proje. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyor, Belediye Başkanı  Şahin Şerifoğulları’na  teşekkür ediyoruz.
 

Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'
Hüseynik'ten Çıktım 'Şeher Yoluna'