HÜDA PAR Elazığ Belediye Başkanı Adayı Yasin Kavaklı'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Hüda-Par Elazığ Belediye Başkan Adayı Yasin Kavaklı, Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'a ziyarette bulundu.

HÜDA PAR Elazığ Belediye Başkanı Adayı Yasin Kavaklı'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Ziyaret kapsamında gündemi değerlendiren Kavaklı,

“Öncelikle benim değil de Elazığ’ın kazanması için aday olduğumu belirtmek isterim. 6 yıllık il başkanlığı sürecini yürüttüm. Bu vazifeyi yerine getirdiğim süreç esnasında Elazığ’daki sorun ve problemleri, Elazığ’da yapabileceğimiz, katkımızın olabileceği durumları il başkanlığı yaptığım süreçte gördüm ve tecrübe edindim. Elazığlı vatandaşlarımızı da İl Başkanlığı vazifemde tanımış oldum. Burada elde etmiş olduğumuz bir pozisyonun Belediye Başkanlığı yönüne yansıtılmasını bekleyerek bir yol haritası çizdik. Rabbim inşallah muvaffak eder.

Proje kapsamında planladığımız, bütçe belirlediğimiz ve yapmak istediğimiz projeleri şu an açıklamak için oldukça erken. Çünkü elbette altyapı hazırlığımız var. Bunu net bir şekilde bitirdikten sonra kamuoyu ile de paylaşacağız.”

Hüda Par Elazığ Belediye Başkanı Adayı Yasin Kavaklı'dan Hakimiyet'e Ziyaret

“AYAKLARI YERE BASAN PROJELERLE, YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEYEREK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

“Projelerimiz öncelikli olarak Elazığ’ da bireysel huzurun ve güvenin sağlanması, ailevi ve toplumsal olmak üzere bu üç temel üzerinde şekilleniyor. Burada gençlerimiz, kadınlarımız, esnafımız, iş verenimiz ve iş arayan kitlelere hitap edecek şekilde projelerimizi hayata geçireceğiz. Ayakları yere basan projelerle, yapamayacağımız şeyin sözünü vermeyerek yolumuza devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Elazığ’da sabah saatlerinde çalıştığı hastanenin arkasında, eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve olay yerinde hayatını kaybeden sağlık çalışanı Burcu Demir’in ailesine, Elazığlılara ve bütün kadınlara başsağlığı dileyen Kavaklı, bu ve benzeri olayların yaşanmaması için neler yapılması gerektiğinden bahsetti.

Hüda Par Elazığ Belediye Başkanı Adayı Yasin Kavaklı'dan Hakimiyet'e Ziyaret

“BU VE BUNA BENZER OLAYLARIN YAŞANMAMASI İÇİN KADINLARA GÜVENLİ VE HUZURLU BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ”

Başkan Adayı Kavaklı, “Kadının fıtratı gereğince, bizler belediye olarak onların güvenliğini sağlamak doğrultusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu en sağlıklı şekilde yapabilmek için de istişareye başvuracağız. Bugün yaşanan menfur saldırı, acı olay Elazığ’ı gerçekten derinden sarsmıştır. Ben sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere Elazığ halkına taziyelerimi iletiyorum. Tüm kadınlara baş sağlığı diliyorum. Bu ve buna benzer olayların yaşanmaması için kadınlara güvenli ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturacağız.

Otobüslerle başlayacağız. Yolculukların kadınlar için daha güvenli hale gelmesini sağlayacağız. Kadınlarımızın hayatını etkileyebilecek ya da kadınları tehdit eden tüm unsurları, ortadan kaldıracak çalışmaları hayata geçirmek her bireyin üzerine vazifedir. Toplumsal bilinci oluşturmak zorundayız. Ancak bunu belediye ve devlet imkanlarıyla sağlamamız gerekiyor." dedi.

Hüda Par Elazığ Belediye Başkanı Adayı Yasin Kavaklı'dan Hakimiyet'e Ziyaret

Başkan Adayı Kavaklı sözlerine şu şekilde devam etti:

"Burada şuna dikkat etmek gerekiyor: biz bunları ifade ederken, kadınları korumak ve muhafaza etmek derken bunu ‘sahiplenme’ adı altında çarpıtanlar da oluyor. Biz kadınlarımızı, çocuklarımızı, ailemizi korumakla mükellefiz. Toplumsal bilinci oluşturmak zorundayız. Şiddeti olabildiğince toplumdan çıkarmak zorundayız ve bunun altyapısını oluşturabilmek için eğitimden sağlığa kadar her türlü alanı ince eleyip sık dokumalı ve en mantıklı olanı sahaya sürmek zorundayız. Bunun için bilgisi ve tecrübesi olan herkesle görüşüp topluma yansıtılabilecek kararları alıp Elazığ’da güven ortamını oluşturmak için elimizden geleni yapacağız.”