Hüda-Par'a Haksızlık

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı  hiçbir şart koşmadan destekleyeceğini açıklayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) aleyhine korkunç bir karalama kampanyasının düğmesine basıldı. Cumhur İttifakı'na katılmaya hazırlanan HÜDA PAR'ın özellikle dindar siyasi eğiliminden rahatsız olan çevreler bir yandan, HDP/PKK güdümündeki kalemşörler diğer yandan dezenformasyonun düğmesine bastı.

Hüda-Par'a Haksızlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açık olarak PKK’ya destek verdiği bilinen, terörist cenazelerine boy gösteren, masum çocukları il-ilçe başkanlıklarından dağa kaçırdıkları belgelenen, terör elebaşı Öcalan’ın heykelini dikmeyi vaat eden, sırtını PKK’ya dayamakla övünenlerin, partinin en üst kademelerinde yer aldığı HDP’yi meşru görüp bakanlık pazarlıkları yapanlar, hiçbir şiddet eylemine karışmayan HÜDA PAR’ı terörize etmeye çalışıyor.

Millet İttifakı paydaşı siyasetçiler, gazeteciler ve sahte sosyal medya hesapları, 2012 yılında kurulan HÜDA PAR’ı, 1990’lı yılların karanlık dönemlerinde ismi gündeme gelen Hizbullah örgütüyle irtibatlandırarak kanlı eylemlerin sorumlusu olarak öne çıkarmaya çalışıyor. Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah örgütüyle dahi ilişkilendirilme yanlışına düşülen HÜDA PAR’la ilgili gerçekler ters yüz ediliyor.

Oysa HÜDA-PAR, asla şiddete başvurmayan, İslami hassasiyeti olan ve bu yönüyle HDP’ye tepki duyan bir farlılıkla ortaya çıkan bir siyasi hareket.

Kurulcuları arasında Kürt kökenli isimlerin olması ve dini gerekleri yerine getirme noktasındaki hassasiyetlerinden dolayı geçmişin karanlık yapısı olan ve dış mihrakların aparatı olarak kullanılan Hizbullah’la özdeştiriliyor olması, bu partiye ve mensuplarına yapılmış en büyük iftira ve haksızlık.

Bu partinin ülkeyi bölmek, parçalamak, Kürt kimliğini öne çıkarmak ve bunu bir ayrışma sebebi görmek gibi bir iddiası ve beklentisi yok.  Daha doğrusu bu partinin İslam dışında öne çıkardığı bir kimlik ve etiket de yok.  

Kendi inanç sistemleri ile demokratik yönetimde tabanlarını temsil etme gibi bir siyasi kültür ve anlayıştan kimler rahatsız oluyorsa ve buna inanmıyorsa aksini ispatlasın. HÜDA-PAR ile ilgili bölücü ve yıkıcı nasıl bir faaliyette bulunmuşlar ortaya koysun da biz de bilelim. Yok, eğer böyle bir bilgi ve belge yoksa da HDP’nin günahını gizlemek için HÜDA-PAR’ı karalamasın.