HOŞGELDİN BEYAZ RAHMET

Aylardan beri devam eden kuraklığın ardından dün sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kar, şehirde güzel manzaralar oluştururken çiftçinin de yüzünü g

HOŞGELDİN BEYAZ RAHMET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylardan beri devam eden kuraklığın ardından dün sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kar, şehirde güzel manzaralar oluştururken çiftçinin de yüzünü güldürdü. Dün, güne kar yağışı ile uyanan hemşerilerimiz ülke genelinde başlayan kar yağışının şehrimizde de yoğun olarak yaşanmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sebebiyle sabah erkenden okul ve işyerlerine giden servis ve özel araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Özellikle yokuş iniş ve çıkışlarında araç kontrollerini kaybeden sürücüler maddi hasarlı kazalara sebebiyet verdiler.

KIŞ LASTİĞİ HAYAT KURTARIYOR

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve hava sıcaklığının -5’lere kadar düşmesi sebebiyle buzların erimediği yollarda kış lastiği takmadan trafiğe çıkan sürücüler zor anlar yaşadı. Yine hava soğukluğu sebebiyle birçok aracın mazotları dondu.

BELEDİYE’DEN HUMMALI ÇALIŞMA

Dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından Elazığ Belediyesi ekipleri de günlük yaşamın aksamaması ve olası olumsuzlukların giderilmesi amacıyla yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmalarını sürdürdü. 

Kar yağışının başlamasıyla birlikte Elazığ Belediyesi bünyesinde oluşturulan kriz masası koordinesinde, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 11 ekibin katılımıyla çalışmalara başlandı.  

Ekipler kar yağışının ardından yolların kayganlaşması ve beraberinde gelen buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere, şehrin cadde ve sokakları ile Harput'ta kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.  Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de yayaların güvenli geçişlerini sağlamak için kaldırımlarda kar ve buz temizliği gerçekleştirdi.

KARAYOLLARI ÇALIŞIYOR

Karayolları 8. bölge Müdürlüğü ekipleri de şehirlerarası ve ilçe yolarında kar küreme ve tuzlama işlemelerini aralıksız sürdürüyor. Karayolları bölge müdürlüğü ağında bulunan tüm yolların ulaşıma açık tutulması amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

KÖY YOLLARIMIZDA ÇALIŞMA

Elazığ Özel idare Genel sekreterliğine bağlı ekipler de kar sebebiyle kapanan köy yollarının açılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar kapanan tüm yollarının açıldığı, olası yağışlar sebebiyle yeniden kapanma ihtimali olan yollar için de ekiplerin hazır bekletildiği öğrenildi.

SAĞLIK EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Şehir genelinde yaşanabilecek kazalar ile hastaların sağlık kuruluşlarına ulaştırılması amacıyla 112 sağlık ekipleri de şehrin değişik noktalarında hizmet vermeye devam ediyor.

TATİL BEKLENTİSİ

Dün sabahtan itibaren başlayan yoğun kar sebebiyle dün okullar tatil edilmezken, bugün için İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun toplanacağı ve meteorolojiden alınacak rapor doğrulturunda karar verileceği öğrenildi.