Hoş Geldiniz Gardaşlar…

Savaşlar ve ülke yöneticilerinin kendi halkına yaptığı zulümler, milyonlarca insanın mağduriyetine, ölmesine ya da göç etmesine sebep oluyor.

Hoş Geldiniz Gardaşlar…

Suriye örneğinde olduğu gibi insanlar tüm mal varlıklarına, saygın mesleklerine ve eski mevki makamlarına rağmen, kendilerinden öte çocuklarını daha güvenli buldukları bölgelere ulaştırmanın gayretini gösteriyorlar.

Benzer bir olay da Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşta yaşanıyor. Birçok Ukraynalı, daha güvenli gördükleri ülke ve bölgelere sığınıyorlar.

Bu ülkede yaşayan Türklerin de can güvenliğini gözeten Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, kendi vatandaşlarına sahip çıkıyor.

Ukrayna’nın Herson kentinde mahsur kalan Türk ve Ahıska Türkü vatandaşlar, Türkiye’ye getiriliyor.

Bu kapsamda Elazığ’a da savaşta mahsur kalan Ahıska Türkü vatandaşlar getirilecekler. Mahsur kalan 180 vatandaşı taşıyan uçak 10 Mayıs 2022 tarihinde saat 19.30’da Elazığ Havalimanı’na iniş yapacak. Savaş mağduru Ahıska Türkleri,

Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezine yerleştirilecekler.

Büyük devlet olmanın vasfı bir kez daha ortaya çıkıyor ve savaş mağduru soydaşlarımızın bir kısmı Elazığ’da misafir ediliyor.

Deprem zamanında yapılan konteyner kentlerin böylesine bir hizmette de fonksiyon icra etmesi ve hazır kurulu bir yerleşim birimin de misafirlerin ağırlanması şehrimiz adına da büyük bir onur. 

Sürekli  depremzede hemşerilerimizi ziyarete gittiğimiz ve her gittiğimizde bazı katkılar sunduğumuz hemşerilerimizle birlikte artık ziyaret edip maddi ve manevi desteği sunacağımız soydaşlarımız olacak memleketimizde. Hoş geldiniz gardaşlar!..