Hocamızı Seviyoruz

Olayı biliyorsunuz.

Hocamızı Seviyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem uzmanı ve yer bilimci hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür, ensonhaber sitesinde yayınlanan bir demecinde yerel seçimlerde deprem bilinci olan isimlerin Belediye başkanı olması ve bu konuda yeterli projesi ve heyecanı olmayan isimlere oy verilmemesi gerektiğine dair bir açıklaması olmuştu.

Bizler de Hakimiyet olarak bu açıklamayı yorumlamış ve Hocanın İBB için Murat Kurum’u mu işaret etti diyerek dair bir değerlendirme yapmıştık. Prof. Naci Görür, bu açıklamamızı sanki kendisi Kurum’u işaret etmiş ve isim vermiş gibi algılamış ve gazetemizi kınamıştı. Dün de bu konuyla ilgili cevabi yazımızı yazmış ve kendisinin Murat Kurum’u işaret ettiğine dair yorumunun kendisine değil bize ait olduğunu ve bu yorumun gazetecilik çerçevesi içerinde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirmemiştik.

Naci Hocamız, aynı günün akşamı Haber Global ekranlarında yayınlanan “Buket Aydın’la Yüz Yüze” programına konuk olmuştu. Ünlü sunucu Buket Aydın da gazetemizdeki yazıya atıfta bulunarak açıklamalarının Murat Kurum’u işaret edip etmediğini sordu.

Görür, bu soru üzerine kendisinin herhangi bir ismi işaret etmediğini,  deprem konusunda hem Murat Kurum hem de İmamoğlu ile görüştüğünü, talep gelmesi halinde de herkesle görüşüp destek vereceğini, yapılan haberin ise gazeteci kurnazlığı olarak tanımladı. Oysa Hakimiyet olarak gazeteci kurnazlığı yerine kim tarafından yapılırsa yapılsın, açıklamaların satır aralarını iyi okuyan, beynin arkasındaki düşünceleri az çok kestirebilen bir refleks ve donanıma sahip olma konusunda bir müktesebatımızın varlığı konusunda çok mütevazı olmamamız gerektiği konusunda zaman zaman takdir ve tebrikler de alan bir kadroyuz.

 Görür’ün açıklamalarının Murat Kurum’u işaret etmese bile, deprem gerçeğine ve alınacak cesur önlemlere odaklanan birçok belediye başkanı ve aday adayını tarif ettiğini herkes de biliyordu ve mesajı alıyordu zaten. Ve bu konuda herkesin aklına üç büyük depremim Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak yaşamış, aylarca Elazığ’da ve Kahramanmaraş depreminin etkilediği illerde çalışmaların başında olmuş, bu konuda tecrübe yetkinliğe sahip olmuş Murat Kurum geliyordu. Artık klasik belediyecilik hizmetlerinin kimseyi memnun etmediğini, asıl meselenin deprem güvenli kentler ve bununla birlikte yerinde dönüşümlerde ciddi aksiyon alabilecek ve bunu kısa sürede sonuçlandıracak isimler her şehir halkının da aradığı ve beklediği isimler.

Naci Hocamız, Murat Kurum ile ilgili yoruma bir nebze gönül koysa da  Hakimiyet’i, tıpkı  kendisi gibi ülke ve şehir meselelerine duyarlı ve azimli bir kadro olarak tarif etti de olayı tatlıya bağladık. Hocamızı seviyoruz…