Hobisi Olan Taşlar Gelir Kapısı Oldu

Elazığ'da kadın girişimciler giderek artmaya devam ediyor. 3 çocuklu Hülya Yalçın hobisini ticarete çevirdi.

Hobisi Olan Taşlar Gelir Kapısı Oldu

 Pandemi döneminde doğal taşların dikkatini çektiğini, ilgi duyduğunu ve doğal taşlardan bir hobi oluşturduğunu ifade eden Hülya Yalçın: “Eşime ve çocuklarıma bir katkı olsun diye evde kendi çapımda uğraşmaya başladım.

Hobisi Olan Taşlar Gelir Kapısı Oldu

İlk olarak internette araştırmaya başladım, sonrasında sertifikalarını aldım ve bir dükkân açamaya kara verdim. Türkiye’de oluşan taşlar Avrupa ülkelerinde daha çok talep görüyor, maalesef yurt dışında yaşayan insanlar bizlerden daha çok taşlarımızın önemini biliyor.  Neyse ki şimdi gençler doğal taşlardan ve faydasından anlıyor ve merak ediyorlar” dedi.

 

Hobisi Olan Taşlar Gelir Kapısı Oldu

“HANGİ TAŞ OLURSA OLSUN UZUN SÜRE TAKILMAMASI GEREKİYOR”

Harput Mahallesi’nde bir tezgâh açmak istediğini belirten Yalçın: “Taşlar içerisinden bulunan minarelerden dolayı taşıyan kişiye pozitif enerji verdiği, iyileştirici etkisi olduğu ve zihin rahatlatan, huzur veren bir etkisi olduğu biliniyor. Belli bir süre kullanılan doğal taşın rengi koyulaşır. Bu da kişiye gelen kötü enerjileri topladığı için. Kişi böyle durumlarda taşı bir süre kullanmaz veya dinlenmeye bırakırsa, taş eski haline dönmeye başlayacaktır. Hangi taş olursa olsun uzun süre takılmaması gerekiyor.  İlaçlardan ve takviyelerden aldığımız demir, kalsiyum gibi değerleri taşlardan da alabiliriz. Özellikle bebekler için kehribar taşını öneriyoruz. Diş çıkarma dönemindeki bebeklerin yaşadığı rahatsızlıkları azaltıcı etkisi bulunan kehribar bir şifa kaynağı diyebilirim.  Bir tür reçine olan kehribarın, içeriğindeki süksinik asidin cilt tarafından emilmesi ile diş sancısının yanı sıra alerji, bronşit, astım gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı doğal bir antibiyotik görevi gördüğü ve böylelikle ilaç kullanım ihtiyacını en aza indirdiği gözlemlenmektedir. Genelde Ametist, ay taşı, pembe kuvars, kehribar, hematit gibi taşlar en çok talep gören taşlar oluyor” ifadelerine yer verdi.

 

Hobisi Olan Taşlar Gelir Kapısı Oldu

DOĞAL TAŞLARIN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Genelde taşların cinsine bağlı olsa da çoğunu tene temas edecek şekilde taşımak etkilerini güçlendirmek için en bilinen yoldur. Kolye formunda takılabilir veya cepte taşınabilir. Örneğin sabit bir yere koymak istiyorsanız, radyasyon emme özelliğine sahip taşları bilgisayarınızın etrafına, uyku problemlerine ve anksiyeteye iyi gelen taşları ise baş ucunuza komodininizin üzerine koymak doğru bir tercih olacaktır.

Hobisi Olan Taşlar Gelir Kapısı Oldu

PEKİ SEÇTİĞİMİZ DOĞAL TAŞI NASIL KULLANMALIYIZ?

Taşı ilk aldığınız zaman ve aldıktan bir süre sonra, taşınızı kötü enerjilerden arındırmak için temizlemeniz gerekir. Bunun için tuzlu suda yıkama, güneş ışığında ve ay ışığı altında bekletme gibi seçenekler mevcuttur. Böylece taşınızı “sıfırlamış” olursunuz. Yeni hedeflerinizi belirlerken de, tüm potansiyel gücü ile size destek olmayı bekleyen bir taşınız olur. Taşınızı sıfırladıktan sonra hedeflerinizi yeniden belirtmeniz gerektiğini unutmayın.