Hizmetteki Asalet

Elazığ, biri 24 Ocak 2020, diğer ikisi de 6 Şubat 2023'te olmak üzere üç büyük ve yıkıcı deprem yaşadı.

Hizmetteki Asalet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 depremleri hala devam ediyor olmakla birlikte 10 ilimizde ciddi yıkım ve can kayıplarına sebep oldu. 2020 depreminde 37 canımızı  kaybederken 2023 depremlerinde iki vatandaşımızı kaybettik ilimizde. Her depremden sonra sahada en etkili olan ve başarılı çalışmalar yapan kuruluşların başında Elazığ Belediyesi geliyordu.

Her üç depremin de yaralarının sarılmasında anında aksiyon alan ve sahada önemli çalışmalar yapan Elazığ Belediyesi, son depremde de başta Malatya olmak üzere tüm illerin yardımına ilk koşan kurum oldu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları her üç depremde de süreç odaklı değil sonuç odaklı çalıştı. Gerek afet koordinasyon merkezi gerekse bizzat kendi tespitleri ile eksiklik gördüğü alanda her hizmeti gerekli bölgeye ulaştırdı.

Bu süreçlerde medyada çok gözükmedi, demeç vermedi, yaptıklarını çok dile getirmedi ama hemen her gün afetzedelerle birlikte oldu, onların dertlerini dinledi ve acılarına merhem olmaya çalıştı.

Zira gün, yaptıklarıyla öne çıkmak değil acıları hafifletmek ve yaraları sarmak günüydü. Şahsi ve siyasi öne çıkmalardan uzak durup insani ve asil bir duruş sergiledi.

Bırakın TV kameralarını, kendi kurumun kameralarına bile konuşmadı. Konuşmayı zaman kaybı gördü ve her bir dakikasını afetzedelerin acılarını azaltmaya ve gidermeye ayırdı.

Kendisinin bu mütevaziliğine karşın bölgeye hizmeti azımsanmayacak kadar çok ve değerliydi. Malatya’da sıcak aş, gıda, yakacak, kuru gıda, çadır  temizlik hizmetleri ve konteynerkent kurulmasına destek olan Başkan Şerifoğulları, neredeyse yerle bir olan Kahramanmaraş’ta çocukların ve ailelerin yüzlerinde tebessüm oldu. Psiko-destek çadırı ile yaşanan travmanın izlerinin silinmesinin mimarı oldu.

İl dışında bu önemli ve anlamlı hizmetleri sunan Başkan Şerifoğulları, ilimizde başlattığı 500 müstakil ev projesiyle hem umut oldu hem de güvenli bir şehir müjdesini verdi.

Başkan Şerifoğulları tüm bu hizmetleri yaparken birçok siyasinin aksine, ortalığı ayağa kaldırmadan, şova ve reklama kaçmadan, ağır başlı, ne yaptığını bilen ve hedefini koyup buna emin adımlara yürüyen tecrübeli bir siyasetçi ve asil belediye başkanı olarak gönüllerde taht kurdu. Bu duruşa hem siyasette hem de yönetimde ciddi ihtiyacımız var. Tebrik ve dualarımız Başkan Şerifoğulları için