HİZMETLERDEN MEMNUNUZ

Tamer ÖREN - Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fethi AYAZ, Elazığ Belediyesi'nden talepte bulundukları her hizmetin yerine getirildiğini belirterek 'Mahallemizde en büyük sorun şu an şehir şebeke suyu hattı. Borular çok eski olduğundan sürekli patlıyor. Şehir şebeke suyu hattımızın en kısa sürede yenilenmesi gerekiyor' dedi.

HİZMETLERDEN MEMNUNUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fethi Ayaz, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “ Biz belediyemizden talep ettiğimiz her makul isteğimiz geri çevrilmedi. Yüzde 99 oranında taleplerimiz zaman kaybedilmeden yerine getiriliyor.  Belediyemize yönelik herhangi bir sıkıntımız yok.’’ dedi.

HAKİMİYET GAZETESİ, MAHALLELERİN SORUNLARINI TAKİP EDİYOR

Her hafta bir mahallemizin sorunlarına yer verdiğimiz gazetemizde bu hafta Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fethi AYAZ’ın konuğu olduk.  AYAZ ile Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan hizmetleri ve vatandaşların beklentilerini konuştuk.

 

EMNİYETİMİZ GEREKLİ TİTİZLİĞİ GÖSTERİYOR

Geçmiş yıllarda Ataşehir ve Çayda Çıra Mahallesi muhtarlarıyla birlikte dilekçe vererek Malatya Caddesi ve Korgeneral  Hulusi Sayın Caddelerine üst geçit yaptırdıklarını söyleyen AYAZ, “Üst geçitlerimizin  asansörleri çalışmıyor. Bu asansörleri tinerci, baleci dediğimiz kişilerin kullandıkları konusunda zaman zaman şikayetler alıyoruz. Emniyetimiz bu konuda gerekli titizliği gösteriyor. O tür kişilere denk gelenler 155’e ihbarda bulunabilirler” dedi.

 

BÜYÜK BİR MAHALLEMİZ VAR

Mahallelerinin yüzölçümü ve nüfus bakımından büyük bir mahalle olduğunu vurgulayan AYAZ, “Göreve geldiğimizde PTT şubemiz yoktu. Gerekli yerlere müracaat ettik. Biraz uzun sürdü ama; yaklaşık 1 yıldır PTT şubemiz halkımıza hizmet ediyor. Yine mahallemizde 2 adet aile hekimliği hizmet veriyor. Bir tanesinde şuan konteyner da hizmet veriliyor. Geçtiğimiz günlerde sağlık müdürümüzle gidip gezdik. Oranın bir an önce binasının yapılması için gerekli talimatları verdi.  Aile hekimliği konusunda bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

 KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA 277 KONUTUN YAPIMINA BAŞLANDI

Elazığ’da ilk kentsel dönüşümün Cumhuriyet Mahallesinde başladığını hatırlatan Muhtar AYAZ, “21.69 hektarlık bir alanda sarı evler, beyaz evler diye bilinen yerde kentsel dönüşüm çalışmamız var. Çalışmanın her aşaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gidip geldi.   Vatandaşlarımızla belediyemiz arasında görüşmeler devam ediyor.  Kentsel dönüşüm alanı içinde kalan 2.85 hektar rezerv alanında 277 konutun inşaatına başlandı.’’  

 SPOR MERKEZİMİZ HİZMETE HAZIR

 Elazığ Belediyesi tarafından yapılan spor merkezinin yapımının tamamlandığını ifade eden AYAZ, “Spor salonu için aletler de taşındı. Çok yakın zamanda spor salonumuzun faaliyete geçecektir.  Salonumuz gündüzleri kadınlara, akşamları da erkeklere hizmet verecek.”

 

ÇÖP KONTEYNERLERİ YERALTINA ALINDI

Muhtar Ayaz, “Çöp konteynerlerinde bulundukları yerler müsaitse;  kablo, boru, kanalizasyon geçmiyorsa yer altına alındılar. Önceki konteynerler görüntü kirliliği oluşturuyorlardı. Onları topladılar. Nisan ya da Mayıs ayında konteynerlerin yerin altına alınmasına devam edilecek. Gerçekten mahallemiz adına çok güzel bir hizmet oldu.

İlk göreve geldiğimizde 3 tane istimlak edilmesi gereken evler vardı. Onların istimlakları yapıldı. Bazı kısımları yola bazı kısımları park alanına katıldı. Biz belediyemizden talep ettiğimiz her makul isteğimiz geri çevrilmedi. Yüzde 99 oranında taleplerimiz zaman kaybedilmeden yerine getiriliyor.  Belediyemize yönelik herhangi bir sıkıntımız yok.  Kaldırımlarınızın büyük bir bölümü yenilendi.  Önümüzdeki yılda mahallemizin ilk yerleşim yeri olan muhtarlık ile Bahçelievler Cami’sine doğru olan kısımda gerekli olan yerlerin kaldırımları yapılacak.”

 

ŞEHİR ŞEBEKE SUYU HATTIMIZ YENİLENMELİ

Mahallelerinin Elazığ’ın ilk yerleşim yerlerinden olduğuna dikkat çeken AYAZ, “Şehir şebeke suyu borularımız çok eski ve yollarımızdan ağır araçlar geçtiği vakit mutlaka 5 metre ileride ya da 10 metre geride biz belediyemizden özellikle şehir su şebekesi hattının borularının değişmesini istiyoruz.    İmarı 3 kat olan yerlerin 5 kat olması yönünde mahalle halkımızın talepleri var.”

 

YIKILAN LİSENİN YERİNE ORTAOKUL YAPILMASINI İSTİYORUZ

Muhtar Ayaz, “Orgeneral Bedrettin Demirel Anadolu Lisesi binamız çok eski binaydı. Çatlaklar oluşmuştu. Biz bunu gerekli mercilere bildirdik.  Bir iki ay önce okulun binasını yıktılar. Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın yıkılan lisenin yerine ortaokul yapılması yönünde talebi oldu. Bunun yanı sıra 2019 yılında tekli eğitim sistemine geçilmesi planlanıyor.  İlkokul yönünde de sıkıntımız olacak.  İnşallah lisemizin yerine bir ilkokul bir de ortaokul yapılacak. 24 Kasım ilkokulumuzun binasına çürük raporu verilmesi nedeniyle orası da yıkıldı.  Hayırsever bir işadamımız oranın yapımını üstlendi. İlkokulumuzun inşaatı şuan devam ediyor.”