HİZMET Mİ? POLEMİK Mİ?

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM'UN ŞEHRİMİZİ ZİYARETLERİ İLE BİRÇOK KAZANIMLAR ELDE EDİLİRKEN, BAKAN İLE REKTÖRÜN DİYALOGLARINI GEREKÇE GÖSTEREREK ŞEHRİN KAZANIMLARI YERİNE  BU ZİYARETİ  PLANLAYAN SİYASİLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMA GAYRETLERİ TEPKİYLE KARŞILANIYOR 

HİZMET Mİ? POLEMİK Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

    Geçtiğimiz gün ilimizi ziyaret  eden ve program çerçevesinde  birçok gezi ve incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile FÜ Rektörü Prof. Dr.Kutbeddin Demirdağ arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğun gerekçe gösterilerek şehri kazanımlarına gölge düşürmek gayretleri kamuoyundan tepki gördü.

Şehrimizi ziyaret eden ve Çevre Şehircilik gibi hayatın birçok aşamasındaki hizmetlerden sorumlu bir bakanın ziyaretini ve şehre verdiği müjdeleri yok saymak ve bu ziyareti ve bu ziyareti sağlayan siyasilerimizi itibarsızlaştırmaya yönelik gayretler samimi bulunmadığı gibi hizmetleri engellemeye yönelik bir niyeti barındırdığı iddia edildi.

BAKANLAR SORGULAMALI

Şehirleri ve kurumları ziyaret eden Cumhurbaşkanı, bakan ya da üst düzey yöneticilerin kendisine gösterilen yada talep edilen projeler hakkında şehrin yöneticilerini ve bürokratlarını sorgulaması ve sorunların çözümü için gerekirse sert üslup kullanmasının çok doğal ve normal olduğunu ifade eden vatandaşlar,keşke her bakan gerçekten kendi işinde uzman olsa ve sorgulamayı hep yapsa dediler.

MİLLET BAHÇESİ BETON BAHÇESİ Mİ KALSIN?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un siyasetten gelmediği ve herkese şirin ve sevimli görünme gibi bir derdi olmadığı için yanlışa yanlış deme gibi bir özeliğe sahip olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu özelliğinin en somut özelliğinin eski emniyet müdürlüğü yerine TOKİ tarafından projelendirilip ihale edilen ve bitme aşamasına gelen millet bahçesi olduğunu belirttiler.

Millet bahçesi gezisinde projenin bahçeden ziyade betonlaştırılmış bir alana çevrildiğini, dikilen ağaçların kuruduğunu, millete ait olmasına rağmen etrafının yüksek demir parmaklıklarla çevrildiğini  gören bakan Kurum,  duruma müdahale ederek hem  proje üzerinde hem de korkuluklar konusunda gerekli talimatları vermesiyle işinin ehli bir yönetici olduğunu gösterdi.

RESİMLER HERŞEYİ AÇIKLIYOR

Bakan Kurum’un hem millet bahçesi hem de diğer proje gezilerindeki duruşu ve bu programlara iştirak eden siyasi ve bürokratların yüz ifadeleri de gösteriyor ki yapılan yanlışlardan öncelikle bakanlık bürokratları, ardından da yerel bürokratlar nasiplerini almış.

Gezisini şehre ve şehrin insanları ile il siyasetçilerine prim kazandırmak amaçlı yapmayıp tam anlamıyla amacına uygun bir teknik geziye dönüştüren Bakan Kurum, proje gezileri ile birlikte Elazığ Belediyesinde tüm belediye başkanları ve il bürokratlarının da katılımlarıyla özel bir toplantı yaparak sorunları sadece konuşma yerine çözüm için de tüm görüşleri dinlemiş ve tıkanan noktaları aşmayı başarmıştı.

BORSA ZİYARETİ

Bakan Kurum’un ziyaretlerini ve başta şehrin altyapı, içme suyu, Harput restorasyonu, atık su arıtma tesisi ve daha onlarca proje için verdiği talimatları gölgede bırakan ve bu ziyareti salt bir diyaloğa indirgeyen bazı sosyal medya paylaşımlarının gereksiz ve anlamsız olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, bu konuda yaşanan tartışmaların da şehrimizin kalkınması ve geleceği adına yapılan faydalı görüşmeler ve hatta tartışmalar olduğuna dikkat çektiler.

Borsa Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’ın talebi kadar FÜ Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirbağ’ın savunması ve direnmesinin de anlamlı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bakan ile rektör arasında yaşanıldığı iddia edilen sözlerin de yöneticiliğin doğasında olan olağan bir durum olduğunu ifade ettiler.

ÖZEN GEREKLİ

Gerek üst düzey bakan ve yöneticiler gerekse daha alt bürokratlar arasındaki diyalogların her iki tarafın da dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir konu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, özellikle kalabalık ortamlarda herkesin ifadelerine dikkat etmesi ve doğuracağı sonuçlar düşünülerek hareket etmesi gereken hassas bir konu olduğunu ifade ettiler.

TARAF DEĞİL ETRAF KONUŞUYOR

Geçtiğimiz cumartesi günü Ticaret Borsası ziyaretinde olduğu iddia edilen bakan Kurum ile Rektör Prf.Dr. Demirdağ arasındaki diyalog sonrası olayın tarafları olan kesimlerden herhangi bir açıklama gelmezken, sosyal medyada birtakım paylaşımların bir kişiyi ve hareketi konu ve hedef alan bir davranışı şehrin geneline yapılan hakaret olarak algılayan ve bu merkezde paylaşımlar yapan çevrelerin, bakanla şehre gelen hizmetleri ve bunu sağlayan siyasetçileri küçümseme gayreti olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, böyle bir konuşma yapılmış olsa bile bunun muhatabını sözüm ona tüm şehir yapılarak  ve buradan hareketle hizmetleri küçümsemenin şehrin çıkarları ile bağdaşmayacağı ifade ettiler.

HATA DA OLABİLİR

Bakan’ın iddia edilen ifadeleri kullanmasına sebep olan tavır ve davranışların olmayabileceğini olsa bile şehven de yapılabileceğini, hatta olayın heyecanına kapılarak kontrol dışı bir hareket de  olabileceğini ifade eden vatandaşlar, bu olayda Rektör Prof. Kutbeddin Demirdağ’ın samimi ve doğal davranışlarının Bakan tarafından yanlış anlaşılmış olabileceğine de vurgu yapıldı.

Bir bakan ile bürokrat arasında yaşandığı ifade edilen ve herhangi bir hakaret ve aşağılama içermeyen uyarı niteliğindeki basit bir meselenin abartılmasının şehrin hangi sorunu çözeceğine dikkat çeken vatandaşlar, şehre zerre kadar bir iyiliği olmayan bazı çevrelerin krizden nemalanmak huylarının ne yazık ki devam ettiğine dikkat çekerek bu tip polemiklerin şehrin gündeminde olmasının hem şehre kaybettirdiğini hem de fitne tohumları ekilerek husumet ortamı oluşturulduğuna dikkat çektiler.

NELER KAZANDIK?

Elazığ gezisini Kanal Fırat televizyonuna değerlendiren ve Elazığ için planlanan projeleri açıklayan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Millet Bahçesi’nden atık su arıtma tesisine, kentsel dönüşümden yine düzen depolama tesisine kadar şehrin, vatandaşın ihtiyacı olan ne ise bu ihtiyaçları yerinde görmek suretiyle valimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle birlikte belli kararlar aldık. Bu kararlar içinde şehrin içindeki en önemli aks dediğimiz eski valiliğimizin bulunduğu alandaki kentsel dönüşüm projesi. O sokakların sağlıklaştırılması, yine orada yıkılması, kamulaştırılması gereken hem SSK binası hem yanındaki binanın yıkılarak meydanlaştırılmasını yapacağız” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA TAMAM

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, “Kentsel dönüşüm noktasında 3 ayrı noktada belli süreçlerde kararların alınması, bir alanda toplu konut dairesi başkanlığımızca sürecin başlatılarak vatandaşlarımıza onların rızası çerçevesinde dönüşüm sürecini yürüteceğiz. Cumhuriyet ve Sürsürü Mahallelerinde de vatandaşlarımıza bırakacağız. Karşıyaka Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süresince 331 konutu Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca yine vatandaşlarımızın rızası ile dönüştürmüş olacağız” dedi.

YAĞMUR SUYU ŞEBEKE HATTI

Hakimiyet Gazetesi olarak Bakan Kurum’a iletilmek üzere listelediğimiz  talepler arasında yer alan  ve her şiddetli yağıştan sonra şehri esir alan yağmur suları için de proje geliştirdiklerini ifade eden Bakan kurum bu konuda da şu açıklamalarda bulundu:

“Şehir içindeki asbestli borularla alakalı büyük sorun var. Yağmur suyu ile ilgili sorun var. Bu sorunları belediye başkanımız da bize ilettiler. Yine İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kararıyla bu projeyi de önümüzdeki yıl itibariyle başlayıp en kısa zamanda vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Bilhassa biz ilk günkü heyecanla yeniden aynı aşkla vatandaşımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak Elazığ’ımız için, Elazığlı kardeşlerimiz için kahramanlarımız için yapılması gereken projeleri milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız ile birlikte yapacağız”

SGK BİNASI YIKILACAK

Şehir merkezinde kalan ve atıl durumda olan eski SGK binasının kamulaştırılarak yıkılıp 15 Temmuz Demokrasi meydanına katılacağını ifade den Bakan kurum, eski valilik binasının ise kent müzesi olacağını ifade etti.

İPEKYOLU TAMAMLANIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “İpek Yolu Projesi’nin tamamlanması noktasında da kalan süreci valiliğimizle, özel idaremizle birlikte biz de İller Bankası Genel Müdürlüğümüzden bir kısmı hibe, bir kısmı kredi olmak üzere vereceğiz ve tamamlayacağız inşallah. O da bölge için, şehir için önemli bir proje olarak hizmet edecek” dedi.